Petri Lahden kirjoittama kirja on henkilökuva pikaluistelija Mika Poutalasta, joka hävisi olympiamitalin kahdesti muutamalla sadasosasekunnilla.

Ensimmäinen yrityksistä, Vancouverin olympialaisissa vuonna 2010, oli suistaa Poutalan elämän raiteiltaan. Kisojen jälkeen hän mietti joka päivä yli vuoden ajan, miksi horjahti ratkaisevalla hetkellä sisäkaarteessa, kun kirkkain mitali oli enää muutamien rajujen luistimen potkujen päässä.

Vaikka unelma olympiamitalista jäi kirvelevällä tavalla toteutumatta, epäonnistuminen yksittäisellä hetkellä antoi kypsyttelyn jälkeen uutta suuntaa Poutalan urheilijan uralle ja koko elämään.

Jäällä tapahtuneiden voittojen ja tappioiden lisäksi Poutala ammentaa tarinoihinsa elämästään yksinhuoltajan lapsena, levottomista kouluvuosistaan, seikkailuistaan maailmalla sekä uskostaan.

Mika Poutalan kirja on tarina yrityksestä, erehdyksestä, etsimisestä, kasvusta ja kehittymisestä – sekä viestin viemisestä eteenpäin. Nyt hän jatkaa siitä, mihin jäi riisuttuaan luistimet viimeisen kerran keväällä 2018. Yksittäinen horjahdus ei määritä enää koko elämää.

Vantaalainen Petri Lahti on palkittu urheilujournalisti ja Ilta-Sanomien urheilutoimituksen esimies. Hän on toiminut alalla 1980-luvun loppupuolelta lähtien monissa eri tehtävissä.

Ilmestyy viikolla 43/2019