Suomalainen kilpapyöräilijä Sauli Pietikäinen on tehnyt jatkosopimuksen ranskalaisjoukkueensa AC Bisontinen kanssa. 23 -vuotias Pietikäinen ajoi päättyneen kauden Besanconin kaupungissa päämajaansa pitävässä joukkueessa ja vakuutti potentiaalillaan joukkueen johdon.

Suomessa TWD-Länkeniä edustava Pietikäinen kävi joitakin neuvotteluja muutamien muiden ranskalaisjoukkueiden, ensisijaisesti korkeimman amatöörikategorian eli DN1:n joukkueiden kanssa.

Kun AC Bisontinen nousu varmistui DN1 -tasolle, suomalaisen päätöksenteko helpottui. Samalla varmistui astetta kovempi kilpailuohjelma kaudelle 2020.

– Mennyt kausi oli kohtalaisen hyvä ensimmäiseksi kaudeksi ulkomailla. Muutamia kymppisakin sijoituksia ja kakkoskategorian kisojen voittoja. Useasti olin apumiehen roolissa, ja pääasiassa roolit tulivat täytettyä hyvin, Pietikäinen sanoo tiedotteessa.

– Kaudesta jäi hyvä fiilis ja paljon oppia. Ranskan kieli kehittyi hyvin, ja sen opiskeleminen jatkuu päivittäin. Tiimi oli tyytyväinen minun tekemiseeni, ja on mukavaa, että he haluavat minun jatkavan myös ensi kauden joukkueessa ylemmällä sarjatasolla. Meillä tulee olemaan ensi kaudella hyvä joukkue. Kauteen 2020 on mukava lähteä, kun joukkueen toiminta on tuttua, sekä tietää Ranskan kilpailemisen tyylin tämän kauden perusteella.

Lähde: TWD-Länkenin tiedote