Harri Heliövaaran ja Patrik Niklas-Salmisen turnaus päättyi harmitukseen

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Tali Openin semifinaalipäivän aloitti nelinpelin välierä, jossa selvittiin ketkä etenevät sunnuntaiseen loppuotteluun kroatialaista Tomislav Draganjaa ja venäläistä Pavel Kotovia vastaan. Loppuottelupaikkaa tavoittelivat Harri Heliövaara/Patrik Niklas-Salminen ja ykköseksi sijoitetut Frederik Nielsen/Tim Puetz.

Välierästä ei puuttunut draamaa. Heliövaara/Niklas-Salminen avasivat erittäin vahvasti ja etenivät pikavauhdilla 5-0 johtoon. Lopulta he voittivat avauserän 6-3. Toinen erä eteni tasaisesti 5-5 tilanteeseen asti ja tuolloin suomalaisten palautukset upposivat kenttään murron arvoisesti. Heliövaaran syöttäessä suomalaiskaksikko sai kolme perättäistä ottelupalloa, mutta kaksi kaksoisvirhettä ja lentolyönnin epäonnistuminen Niklas-Salmiselta avasivat portin takaisin otteluun ykköseksi sijoitetuille. Nielsen/Puetz pakottivatkin ratkaisun kolmanteen erään viemällä tiebreikin 7-5. Ottelutiebreikissa nähtiin useita hienoja suorituksia. Heliövaara/Niklas-Salminen taistelivat tiensä 5-9 tappioasemasta pisteen päähän, mutta lopulta joutuivat antautumaan kärkisijoitetulle erin 6-3, 6-7(5), 8-10.

– Ottelu lähti hyvin käyntiin meiltä. Erikoinen, mutta hyvä alku. Nelinpelissä tilanteet vaihtelevat kuitenkin nopeasti ja se nähtiin tänään, aloitti tiedotustilaisuudessa Heliövaara.

– Pelasimme 5-5 tilanteessa hyvän pelin ja saimme murron. Tuon tasoisia pelaajia vastaan pitää koko ajan hakea hyviä ja isoja ratkaisuja – nyt ottelu kääntyi näin, kertasi Niklas-Salminen ottelun kulminaatiopistettä toisessa erässä.

– Harmittaa tosi paljon. Jäi fiilis, että olisi ollut finaalissakin paljon annettavaa, päätti Heliövaara.

Nielsen/Puetz kohtaavat siis loppuottelussa parin Draganja/Kotov sunnuntaina klo 12:00 alkaen.

Lähde: Tennisliiton tiedote

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!