Olarin Voimistelijoiden joukkueet nappasivat mitalit joukkuevoimistelukauden päättävistä kilpailuista. OVO Team voimisteli maailmancupfinaalissa pronssille ja maailmancupin kokonaiskilpailussa hopealle. Hallitseva maailmanmestari OVO Junior Team pokkasi puolestaan finaalisuorituksestaan hopeaa ja Challenge Cupin kokonaiskilpailusta pronssia. Tampereen Sisun Minetit pettyi finaalisijoitukseensa, mutta pysyi silti maailmancupin kokonaiskilpailussa kolmantena.

Vuoden viimeiset joukkuevoimistelun maailmancupin ja Challenge Cupin osakilpailut olivat täynnä draamaa. Palohälytys, sähkökatkos ja tiukka mitalikamppailu pitivät jännitystä yllä Unkarin finaalipäivässä. Joukkuevoimistelukauden päättäneessä maailmancupfinaalissa Olarin Voimistelijoiden OVO Team voimisteli naisten sarjassa pronssille (yhteispisteet 38,200). Finaalin kaksoisvoitto meni Venäjälle.

– Finaalissa meillä oli tosi hyvä suoritus. Saimme parannettua eilisestä ja tehtyä vahvemman ja täsmällisemmän suorituksen, OVO Teamin kapteeni Aurora Kapanen kommentoi 19,100 pisteet tuonutta finaalisuoritusta ja jatkaa

– Nyt aloitamme tekemään uutta ohjelmaa, joka on jo tehty valmiiksi. Ensi vuonna tavoitteena on voittaa maailmanmestaruus.

Tampereen Sisua edustava Minetit pettyi finaalin pisteisiin ja kilpailun neljänteen sijaan (yhteispisteet 38,100).

– Saimme tehtyä tänään kilpailuissa paremman suorituksen kuin eilen. Se oli tarkempi, vahvempi sekä vapautuneempi. Emme tiedä miksi pisteet (18,950) jäivät kuitenkin eilistä huonommiksi. Tällainen tulos on joukkueelle suuri pettymys, Minettien kapteeni Siiri Puuska viestitti Unkarista.

Joukkuevoimistelun maailmancupin kokonaiskilpailussa voiton vei Venäjän Madonna, OVO Team sijoittui hopealle ja Minetit pronssille.

Hallitseva maailmanmestari OVO Junior Team mitaleille Challenge Cupissa

Nuorten Challenge Cupissa hallitseva maailmanmestari, Olarin voimistelijoita edustava OVO Junior Team kirkasti finaalisuorituksellaan alkukilpailun kolmannen sijan hopeaksi yhteispistein 37,900. Muut mitalisijat menivät Venäjälle: Victoria voitti kultaa (38,650) ja Victoria Strela pronssia (37,850).

– Meillä on upea kausi takana, jonka aikana olemme menneet todella paljon eteenpäin. Alkukaudesta olimme neljänsiä, mutta MM-kilpailuissa kova työ palkittiin maailmanmestaruudella. Finaalissa saimme korjattua eiliset virheet ja puhtaalla suorituksella nousimme toisiksi. Fiilis on mahtava ja tulevaisuus lupaa hyvää, OVO Junior Teamin kapteeni Ulrika Kohvakko kommentoi.

Challenge Cupin finaalissa toinen Suomen joukkue Elite (Sport Club Vantaa) sijoittui viidenneksi yhteispistein 35,400.

Nuorten Challenge Cupin kokonaiskilpailun kaksi kirkkainta sijoitusta menivät Venäjälle (1. Victoria ja 2. Victoria Strela), OVO Junior Teamin sijoittuessa kokonaiskilpailun kolmansiksi.

Lähde: Voimisteluliiton tiedote