Keväällä 2017 alkanut Lentopalloliiton ja urheilutoiminnan johtajan Sami Heikkiniemen yhteistyö päättyy marraskuussa 2019. Päätös kypsyi hyvässä yhteisymmärryksessä ja pitkän pohdinnan lopputuloksena. Heikkiniemi keskittyy viimeiset viikot vuoden 2020 urheilutoiminnan suunnitteluun ja valmisteleviin toimiin mm. sopimuksellisiin asioihin ja rahoituksen järjestelyihin.

– On ollut hieno kokemus palvella Liiton eri lajeja kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Kiitän Lentopalloliittoa saamastani mahdollisuudesta, Heikkiniemi sanoo.

Urheilutoiminnan tehtävät jaetaan nyt nykyisen henkilökunnan kesken. Liitto aloittaa välittömästi Heikkiniemen seuraajan kartoittamisen. Liiton huippu-urheiluvuosi 2020 on vilkas. Beach volley -parit ja naisten istumalentopallomaajoukkue tavoittelevat olympiapaikkaa, naiset EM-karsintojen kautta EM-kisapaikkaa ja miehet valmistautuvat vuoden 2021 EM-kotikisoihin. Nuorissa vähintään kaksi joukkuetta osallistuu EM-kisoihin, kahdella ikäluokalla on edessään EM-karsinnat.

– Sami on tehnyt näiden vuosien aikana ison urakan lajin hyväksi ja mm. paljon sellaista kehittämistyötä mikä ei välttämättä näy aina päälle päin. Hänen johdollaan Lentopalloliitto on loikannut monissa toiminnallisissa asioissa nykyaikaan. Iso kiitos siitä Samille, kertoo Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho.

Heikkiniemen panos lajin parissa jatkuu jo lähiaikoina.

– Yllätyn, jos en vedä lentopallotreenejä jo parin viikon sisällä. Kieltämättä olen kaivannut valmentamista todella paljon viime aikoina. Palaan takaisin eniten tässä lajissa rakastamani asian, juniorivalmentamisen pariin, Heikkiniemi kertoo.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote