LP-Vampulan historian ensimmäinen Eurocupin ottelu ei tuonut sille tuliaisia kotiin tuomiseksi. Volley Lugano otti voiton Challenge Cupin avausosaottelussa 3-0 (25-16, 25-22, 25-23).

Toinen osaottelu pelataan Huittisissa 20.11. LP-Vampula tarvitsee jatkopaikkaan vähintään 3-1 -voiton ja lisäksi kultaisen erän nappaamisen itselleen.

Avauserä ratkesi puolessa välissä kotijoukkueen hakkurin Caroline Livingstonen syöttövuoroon, kun kotijoukkue repäisi yhdeksän pistettä perättäin.

Kahta viimeistä erää kotijoukkue vei pitkin matkaa LP-Vampulan käytyä toisessa erässä vielä tasoissa 20-20 ja kolmannessa vielä pisteen päässä 24-23 -tilanteessa.

LP-Vampulan hakkuri Iina Andrikopoulou oli 19/+16 saaliillaan kentän paras pistenainen kotijoukkueen kolleegan Caroline Livingstonen (19/+11= kanssa. Aleksandra Cveticanin teki 12/+9 ja Nina Jakic 10/+7. Sen sijaan toinen suomalaisjoukkueen yleispelaaja Rahma Agrebi jäi pisteittä (0/-5).

Luganon hyökkäysprosentti oli 42 ja LP-Vampulan 34. Torjunnat menivät 14-6 ja ässäsyötöt 3-0.

Lähde: Lentopalloliitto