Suomalaisurheilijan loistava menestys Dubain MM-kisoissa varmistivat paikan Tokioon – Paikallinen ilmasto asettaa haasteita: ”Olen sen jälkeen aivan läkähdyksissä”

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Ratakelaaja Toni Piispasen kahden lajin urakka parayleisurheilun MM-kisoissa Dubaissa hipoi täydellisyyttä. Piispanen voitti T51-luokan 100 metrin mestaruuden ja kiiti 200 metriltä hopeaa.

Piispasen 100 ja 200 metrin mitalit varmistivat maapaikat Tokion paralympiakisojen samoille matkoilla. Piispanen haluaa menestyä myös Tokiossa ja kehityskohteitakin on jo tiedossa.

– Minulla on nyt niin matala kelausasento suhteessa vammatasooni, että pitää katsoa kevään aikana, onko tuolin asetuksia syytä muuttaa 200 metrille, Piispanen mietti.

– Muutenkin kevät tulee olemaan sitä aikaa, jolloin ratkaistaan ketkä pärjäävät Tokiossa. Kevään aikana nähdään, kuka saa kehitystä aikaan liittyen kuntoon ja välineisiin.

Piispaselle kesäkuiset EM-kisat Puolan Bydgoszczissa ovat oiva paikka katsastaa, missä mennään Tokion paralympiakisoja ajatellen.

– Vaikka EM-kisat ovat tavallaan välikisat,  minulle se on hyvä paikka katsoa, kuinka Peter Genyn on kehittynyt, Piispanen sanoo.

Helle pakotti olemaan sisällä, tiimille kiitosta

Tokiossa Piispanen joutuu kamppailemaan paitsi kilpakumppaneita myös hellettä vastaan aivan kuten Dubaissa. Piispasen oma lämmönsäätelyjärjestelmä ei toimi normaalisti ja hellesäät ovat hänelle myrkkyä.

– Nyt olin täällä kaksi viikkoa käytännössä hotellissa. Kävin vain aamulla tai illalla tekemässä jumpan tai kelauksen. Jos olen tuossa säässä ulkona puoli tuntia, olen sen jälkeen aivan läkähdyksissä, Piispanen kertaili.

– Jatkuva sisällä oleminen oli rassaavaa, mutta osasin siihen varautua. Oli kirjoja mukana.

Mikä sitten on ollut tärkein asia kuluvan kauden menestyksen taustalla?

– Se on ollut systemaattinen työ, jota on tiimin kanssa tehty. Siihen palataan parin-kolmen viikon huilijakson jälkeen, Piispanen kiitteli taustavoimiaan, joihin kuuluvat muiden muassa valmentaja Jari Nordblomin ja rengas- ja vanne- ja aerodynamiikka-asiantuntija Petri Hankiola.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!