Tansanialaisurheilijaa ei päästetty Suomessa tänään käytävään tapahtumaan – Järjestäjä ymmällään, mutta myöntää vanhan katoamistempun: ”Hänet tyrmättiin lähetystössä”

Timo
getty_nyrkkeilyhanskat20160429
Kuva: Getty Images
Tänään käytävän Salo KnockOut Night -nyrkkeilyillan ottelijalistaa on viime hetkellä jouduttu muuttamaan.

Jarkko Putkosen piti saada vastaansa Adam Ngange, mutta Suomen Tansanian suurlähetystö on evännyt tansanialaisen viisumihakemuksen.

Tapahtuman tiedotteessa tilannetta kuvataan otsikolla: ”Adam Ngange tyrmättiin lähetystössä”.

– Päätös on näin urheilutapahtuman järjestäjän näkökulmasta todella vaikeasti ymmärrettävä. Hakijalla ei ollut takanaan mitään erityisiä syitä, joiden takia hän olisi ollut epätoivottu Schengen-alueelle ja järjestäjä oli toimittanut kaiken vaadittavan dokumentaation niin matkajärjestelyjen kuin oleskelunkin kustantamisesta. Mitä ilmeisimmin tässä nyt joutui niin Ngange kuin mekin kärsimään 12 vuoden takaisista tapahtumista, kun edellinen tansanialaisnyrkkeilijä Awadh Tamim siirtyi Suomeen tekemältä ottelumatkaltaan paperittomaksi ”siirtolaiseksi” Ruotsiin. Mitenkään muuten ei konsulaatin päätöstä voi ymmärtää, toteaa otteluiden järjestämisestä vastaava Petri Paimander.

Tilalle entinen Argentiinan mestari

Suurlähetystön kielteisen vastauksen tavoitettua puolilta päivin Salo KnockOut Night’in järjestäjät alkoi kuumeinen kymmenen tunnin puhelin- ja sähköpostirumba korvaavan ja vertailukelpoisen vastustajan löytämiseksi. Iltakymmeneltä oli uuden vastustajan nimi valmiina : Damian Leonardo Yapur, Madridiin asettunut entinen painoluokan Argentiinan mestari!

32-vuotias Yapur on otellut urallaan 33 paidatonta kamppailua ja saldo otteluista on täysi tasapeli. 15 voittoa, yhtä monta tappiota ja lisäksi kolme ratkaisematonta. Maansa kevyen välisarjan mestariksi Yapur iski lokakuussa 2017 pistevoitolla Mauro Godoysta ja menetti mestaruutensa nykyiselle IBO-liiton maailmanmestarille Jeremias Poncelle kahdeksaa kuukautta myöhemmin.

– Taisi tulla vielä odotettuakin kovempi ottelu eteen. Taitava, tyylikäs kundi ja erityisesti tarkka vastaiskijä, kertoo Jarkko Putkonen ensihuomioistaan Yapurin osalta.

– Mutta voitettavaakin on ottelussa entistä enemmän. 100 sijaa itseäni ylempänä BoxRecin rankingeissa ja ottelulista sisältää kosolti kovia miehiä. Eli voitto nostaisi kyllä omaa statusta uran viimeistä kevättä ajatellen huomattavasti. Nyt täytyy vaan luottaa siihen, että hyvä valmistautumisjakso kantaa hedelmää, vaikka ottelutaktiikat menivätkin lopussa uusiksi, lopettaa Jarkko.

Salon nyrkkeilyilta alkaa Viaplay-palvelussa klo 19:45. Otteluillan selostaa Simo Halmevuo.

Lähde: Tiedote

Voita robotti-imuri – arvo 499€!

  1. Vastaa kolmeen nopeaan kysymykseen.
  2. Osallistu arvontaan.
  3. Voit voittaa robotti-imurin, jonka arvo on 499€!
OSALLISTU NYT!
Asenna appi

SuomiUrheilu

Suomalaisen urheilun suurkuluttajan koti