Dickenin ja HIFK:n välinen käsipallon cupin välierä pelattiin keskiviikkona Pirkkolassa.

Ottelu näytti nopeasti etenevän isäntien komennossa, kun Max Granlundin kolmella peräkkäisellä maalilla lauttasaarelaiset repivät itselleen 3-0 johdon, joka nopeasti venyi 5-1 johtoon. Tästä IFK ei kuitenkaan säikähtänyt, vaan kuroi eron nopeasti tilanteeseen 8-7. Tässä vaiheessa Dicken repäisi jälleen, tehden neljä peräkkäistä maalia, kunnes Roman Protcenko katkaisi putken, tilanne 12-8. Tästä edettiin lähes tasatahtia aina tauolle saakka, Dickenin selkeässä komennossa silti. Taukoa vietettiin isäntien 18-12 johdossa.

Toinen jakso alkoi varsin tasaisesti, ja ero pysytteli viiden ja seitsemän maalin välillä. 40 minuutin kohdalla Benny Broman vei Dickenin jo 25-17 johtoon ja tämän jälkeen lauttasaarelaiset ottivat entistä vahvemman otteen voitosta, ja samalla finaalipaikasta. Loppu pelailtiin, ja lopputulos taululla ei jättänyt mitään epäselväksi. 37-24 voitto.

IFK:n Jaakko Horelli ylisti lauttasaarelaisten vahvaa puolustusta ja maalivahtipeliä, joka hänen mukaansa ratkaisi ottelun Dickenille. Björn Monnberg iloitsi voitosta hyvän peliesityksen jälkeen.

Illan toisessa välierässä Cocks isännöi BK-46:tta Riihimäellä. Ottelu ratkaistiin pidemmän kaavan kautta, kun voittaja oli selvillä vasta toisen 10 minuutin jatkoajan jälkeen. Näin BK-46 isännöi Dickeniä Suomen Cupin loppuottelussa joulukuun 22. päivänä Karjaalla. Ottelu on samalla ainoa YLE:n televisioima kotimainen miesten käsipallo-ottelu.

Ottelu oli samalla Dickenin vuoden viimeinen kotiottelu, ja loppukausi pelataan vieraissa, ensimmäinen jo tulevana sunnuntaina, kun HIFK yrittää saada revanssin Kalliossa, Urheilutalolla. Vuoden viimeinen liigapeli pelataan perjantaina 13.12 turussa ÅIFK:n vieraana, ja vuoden viimeinen ottelu, kirsikkana kakun päällä Karjaalla pelattava Cupin loppuottelu 22.12 klo 18.30.

Lähde: Tiedote