Jenna Laukkanen ui toistamiseen pronssille Glasgow’n EM-uinneissa. Lauantaina mitali tuli 100 metrin rintauinnissa ajalla 1.05,12. Italia otti kaksoisvoiton Martina Carraron (1.04,51) ja Arianna Castiglionin (1.05,01) ansiosta. Laukkanen kukisti viisi vuotta nuoremman Mona McSharryn neljällä sadasosasekunnilla jättäen irlantilaisen 50 metrin rintauinnin pronssimitalistin nyt neljänneksi.

– Ihan mahtavaa päästä taas palkintokorokkeelle. Pikkuisen vain harmittaa tuo aika, odottelin vähän kovempaa, Laukkanen kertoi.

Hänen vauhtinsa oli perjantain semifinaaleissa aavistuksen kovempaa, ja siksi Laukkanen olisi halunnut nähdä taululla finaalinkin jälkeen 1.04-alkuisen ajan.

– Mutta mitaleistahan täällä uidaan, pitäisi varmaan kiinnittää enemmän huomiota siihen. Huomenna vielä 200 metrin rintauinti ja viesti, katsotaan mitä siellä saadaan aikaan, sotkamolainen jatkoi.

Riku Pöytäkivi aloitti suomalaissuoritukset lauantai-iltana 50 metrin perhosen välierissä.

Hän ui aikaan 22,93, eli vauhti hiipui aamun alkueristä kolme sadasosaa ja sijoitus oli 13:s.

– Eniten tässä harmittaa se, että finaaliin olisi päässyt nyt tosi helposti, Pöytäkivi pyöritteli.
Finaalin karsintaraja oli 22,77, samaa luokkaa kuin kaksi vuotta sitten Kööpenhaminan EM-kisoissa, mutta nyt Pöytäkiven ennätys on alle karsintajaran, Suomen ennätys 22,65.

Naisten 50 metrin selkäuinnin semifinaaleissa uinut Lotta Upanne oli vielä paremmassa vireessä kuin aamun erissä, joissa syntyi uusi henkilökohtainen ennätys. Upanne tuli taas ennätysaikaan 27,09 ja sijoittui 13:nneksi.

– Oli kyllä sika makeeta kisata illalla, nyt ei jännittänytkään, aamulla vähän jännitti. Ihan rauhallinen tunnelma tuolla kulisseissa kuitenkin oli, Upanne kertasi uransa ensimmäistä arvokisojen välieräänsä.

Upanne on sprinttiselkäuinnin tilastoissa Suomen kolmanneksi nopein Mimosa Jallowin ja Jenna Laukkasen jälkeen.

Neljäntenä suomalaisena EM-altaassa tänä iltana nähtiin Fanny Teijonsalo. Hän paransi aamulla ennätystään reippaalla kädellä, mutta välieräuinti ei kantanut aivan samaa vauhtia. Teijonsalo kellotti 59,27 ja oli 16:s.

– Se tuntui viimeiseen altaanmittaan asti ihan hyvältä, mutta ei se vain tullut sillain loppuun asti ja maaliintulokin oli sellainen lyhyt. Oli kyllä kivaa lähteä iltauintiin ja kaveritkin kannusti siinä ihan vieressä, Teijonsalo iloitsi.

Sunnuntain finaaliin vaadittiin 57,37.

Lähde: Uimaliiton tiedote