Kaisa Mäkäräinen jätti maailmancup-kisan väliin – Suomi vaisu: ”Tuli vähän tärinää jaloista ja tunto oli pois sormista”

© Kuva: Getty Images
Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Östersundin maailmancup-kisaviikko huipentui sunnuntaina naisten 4×6 kilometrin viestiin. Suomen joukkue Mari Eder, Heidi Kuuttinen, Suvi Minkkinen ja Jenny Fellman sijoittui 17:nneksi. Voiton vei Norja ennen Sveitsiä ja Ruotsia.

Aloitusosuuden hiihtänyt Mari Eder selvitti makuupaikan ilman varapatruunoita, mutta joutui kiertämään pystypaikan jälkeen yhden sakkokierroksen. Eder saapui vaihtoon sijalla 14 reilun minuutin kärjestä.

– Pystylle asti kaikki oli kohtalaisesti hallussa. Ajattelin vielä antaa itselleni vähän helppoa välilenkillä, etten väkisin runno eroa kärkeen kiinni. Olin vaikeuksissa koko pystysarjan ajan, tuli vähän tärinää jaloista ja tunto oli pois sormista, Eder kommentoi.
Kuuttinen paikkasi Mäkäräisen

Toisella osuudella Suomen viestiä vei maailmancupin ensikertalainen Heidi Kuuttinen, joka korvasi viime hetkellä nuhaisen Kaisa Mäkäräisen.

– Aika lyhyellä varoitusajalla tuli tämä ensimmäinen maailmancup-startti, mutta olin kyllä heti lähtövalmiina. Tosi innoissani lähdin mukaan.

Kuuttinen onnistui debyytissään heti mainiosti ja hän käytti kilpailussa vain kaksi varapatruunaa. Vaihtoon Kuuttinen toi Suomen sijalla 19.

– Vähän innokkaasti lähdin matkaan, kun halusin yrittää pysyä hyvin muiden mukana. Se ehkä kostautui, mutta kokonaisuutena kisa oli ihan hyvä. Jäi tosi hyvä mieli ja näitä kisoja haluan todellakin lisää.

Minkkinen toivoi rohkeutta

Suvi Minkkinen onnistui myös kolmannella osuudella hyvin. Hän selvitti kilpailun kolmella varapatruunalla ja nosti Suomen osakkeita kahdella sijoituksella.

– Toivoin tälle päivälle itselleni rohkeampaa tekemistä penkalle, onnistuin siinä omasta mielestä ainakin rytmillisesti. Yritin kaikkeni pistellä siellä, että Jennykin pääsee matkaan ja kärki ei saa kiinni.

Jenny Fellman joutui ankkuriosuudella kiertämään kaksi sakkokierrosta, mutta onnistui silti pitämään Suomen sijoituksen 17:ntenä.

Maailmancup jatkuu seuraavan kerran Itävallan Hochfilzenissä perjantaina naisten ja miesten pikakilpailuilla.

Lähde: Ampumahiihtoliiton tiedote

Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!