Päätöspäivän viesteinä on 4×50 metrin sekauintiviestit miehille ja naisille. Suomi sai joukkueet molempiin finaaleihin.

Miehet uivat alkuerissä uuden Suomen ennätyksen 1.34,23 ja olivat yhdeksänsiä. Tämä kirkastui kuitenkin finaalipaikaksi, sillä Suomi teki alkueristä protestin. Toimitsija oli Suomen viestivaihtoa tarkkaillessaan ollut liian lähellä starttijakkaraa ja vaihtavaa uimaria, jolloin uimarin käsi oli osunut toimitsijaan. Suomen protesti hyväksyttiin ja kilpailunjohto nosti finaaliin sen seurauksena yhdeksännen joukkueen. Joukkueessa uivat Niko Mäkelä, Andrei Tuomola, Riku Pöytäkivi ja Ari-Pekka Liukkonen.

Naisten sekauintiviestissä sijoitus oli kahdeksas ajalla 1.47,88. Lotta Upanne, Veera Kivirinta, Jenna Laukkanen ja Fanny Teijonsalo ovat mukana finaalissa.

Naisten viestifinaali uidaan Suomen aikaa klo 20.53 ja miesten klo 21.01.

Laukkasen kaksisatanen kaipaa rutiinia

Jenna Laukkanen kisasi päätöspäivän aamuna pisimmällä rintauintimatkalla, 200 metrillä. Hän oli 16:s ajalla 2.24,33. Se ei riittänyt jatkoon, sillä 200-metrisillä ei kisata välieriä, ja finaalikahdeksikkoon vaadittiin 2.22,70. Pitkä ja starttien täyttämä kisaviikko alkaa tuntua sotkamolaisen jäsenissä.

– Perussuoritus. Ei niin rennosti pystynyt uimaan. Olisihan se ollut aika absurdia, jos tässä olisi vielä pystynyt jonkin maagisen uinnin tekemään. Alkukaudesta uin yhden kaksisatasen, mutta sitä ennen lyhyellä vuosi sitten. Tätäkin matkaa pitäisi uida enemmän, että saisi rutiinia, Laukkanen sanoi.

– Pitää nyt alkaa treenaamaan tätä, jos tässä meinaa olympiarajan saada. Mutta hyvä, että nyt uin tämän ja pääsen ensi viikolla Amsterdamiin pitkälle radalle liu’uttamaan, hän jatkoi.

Lähde: Uimaliiton tiedote