Kenialaisten juoksijoiden maine kärsi jälleen kerran, kun Berliinin maratonilla 2013 maailmanennätyksen juossut Wilson Kipsang on asetettu väliaikaiseen kilpailukieltoon, kertoo etiikkaa valvova elin Athletics Integrity Unit.

37-vuotiaan kilpailukielto perustuu kahteen dopingrikkomukseen. Häntä epäillään dopingtestien peukaloinnista tai sen yrityksestä sekä olinpaikkatietojensa ilmoittamatta jättämisestä. Kipsang sijoittui viime kaudella Lontoon maratonilla 12:nneksi.

Lähes 50 kenialaista on joutunut kilpailukieltoon viimeisen vuoden sisällä.

Athletics Integrity Unit

@aiu_athletics
The AIU confirms a provisional suspension against Wilson Kipsang Kiprotich of Kenya for whereabouts failures & tampering, both violations of the @WorldAthletics Anti-Doping Rules.
Find out more ⬇
bit.ly/AIUProvSus
#AIUNews