Nantesille maukas voitto sarjakärjestä – Kaisa Alanko: ”Kiva pelata näitä kovia pelejä”

Lehtonen jatkaa LEKA Volleyssä
© Kuva: Getty Images

Kaisa Alangon Nantes otti viikonloppun ison voiton, kun joukkue kaatoi sarjakärki Mulhousen 3-2 (25-23, 16-25, 21-25, 25-19, 15-11).

Alanko pelasi tutusti ensimmäisestä viimeiseen palloon kotijoukkueen pelintekijänä. Alangolle merkittiin kolme pistettä hyökkäyksistä.

– Taas oli ylä- ja alamäkiä pelissä, mutta viidennen eränhän voi kumpi tahansa. Saatiin erän alkuun 9-1- johto, mutta niin vaan ne kirivät lähemmäksi, mutta saatiin kuitenkin katkaistua erä ajoissa. Meillä vastaanottopeli takkusi. Oli mahtava tunnelma hallissa ja kiva pelata näitä kovia pelejä.

Samalla RC Cannes nousi sarjakärkeen kahdella pisteellä ennen Nantesia ja kolmella ennen Mulhousea.

Belgiassa Noora Kososen urakka hakkurina jatkuu, nyt kaatui Michaela Madsenin Lendelede 3-0

– Ihan tasainen peli, mutta saimme aina tarvittavan johdon erien lopussa, kolme pistettä vähäisellä peliajalla tehnyt Kosonen kertasi.

Kososen Gent (8-2) on sarjassa kolmantena ja Madsenin joukkue (2-8) kahdeksantena.

Romaniassa hakkurina viime peleissä pelannut Laura Pihljamäki oli kaatamassa Rapid Bukarestia viikolla 3-0 ja viikonloppuna Voluntarin vieraissa 3-1.

– Voluntari oli ihan eri joukkue kuin avauskohtaamisessa kolmen uuden pelaajan voimin. Toki niin meilläkin kokoonpano on muuttunut reippaasti. Aika ailahtelevaa peliä.

Pihlajamäen Stiinta Bacau (11-2) on liigassa nyt kakkosena, vain pisteen Alba Blajn perässä toki yhden ottelun enemmän pelanneena.

Roosa Koskelon Stuttgart hävisi viikolla Münsterille kotonaan 2-3 ja voitti viikonloppuna helmikuun cupfinaalin ”esiottelussa” Piia Korhosen Dresdenin 3-1.

– Hävisimme melko luokattomalla esityksellä Münsterille. Koitettiin lepuuttaa osaa pelaajista, mutta vastustaja pelasi hyvällä energialla ja me puolestaan tehtiin hirveä määrä suoria virheitä.

– Dresden voiton arvoa nostaa se, että pelasimme kokonaan ilman ykköshakkuria, joka tekee eniten pisteitä pelistä toiseen. Muut hyökkääjät ottivat vähän normaalia enemmän vastuuta ja taisteltiin kentän pinnasta hirveä määrä palloja peliin. Tärkeä voitto etenkin henkiselle puolelle, jospa me tästä taas vihdoin opittaisiin miten hyviä me ollaan kun pelataan joukkueena.

Korhonen ei pelannut suomalaisten kohtaamisessa. Dresden hävisi viikolla Potsdamille vieraissa 1-3.

Stuttgart (9-3) on sarjassa kakkosena ja Dresden (6-6) kuudentena.

Tällä viikolla Koskelon Stuttgart pelaa Mestarien liigassa torstaina Novaran vieraana ja Korhosen Dresden CEV Cupissa Pihlajamäen Stiinta Bacaun emäntinä keskiviikkona.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.