Jääkiekkoilija Emilia Kyrkkö ja pikaluistelija Laura Kivioja on valittu kantamaan Suomen lippua Nuorten olympialaisten (Youth Olympic Games) huomisissa avajaisissa Sveitsissä. Järjestyksessään kolmannet nuorten talviolympialaiset kilpaillaan 9.-22.1.2020, ja kisojen avajaisia juhlitaan kahdella paikkakunnalla, varsinaisessa järjestäjäkaupungissa Lausannessa sekä pikaluistelijoiden kisakaupungissa St. Moritzissa.

Suomen nuorten olympiajoukkueeseen kuuluu 52 urheilijaa, joiden joukosta Kyrkkö ja Kivioja valikoituivat lipunkantajiksi joukkueenjohdon päätöksellä.

– Nuorten olympialaisissa tärkein tavoitteemme on tukea lupaavimpien urheilijoidemme kasvua huippu-urheilijoiksi. Lipunkantajana toimiminen on yksi tapa kantaa vastuuta ja saada kokemusta kansainvälisestä tapahtumasta. Emilia ja Laura ovat upeita nuoria urheilijoita, joilla on selkeä tavoite nousta aikuisten kansainväliselle tasolle, taustoittaa Suomen joukkueen johtaja Leena Paavolainen.

Suomen joukkueen ensimmäinen ryhmä saapui kisakylään tiistaina 7.1. Kisajärjestelyt ovat Paavolaisen mukaan hyvällä mallilla.

– Kaikki näyttää hyvältä ja erityisesti kisakylä on erinomainen kokonaisuus, joka on suunniteltu niin että nuorilla urheilijoilla olisi mahdollisimman paljon tilaisuuksia tavata toisiaan ja verkostoitua eri maista tulevien ihmisten kanssa.

Suomen joukkueen urheilijat kilpailevat Lausannessa 10 urheilumuodossa ja tavoittelevat kokemusten lisäksi myös menestystä.

– Tämä on monelle urheilijalle ensimmäinen kokemus monilajisesta kisatapahtumasta, ja siksi erittäin tärkeä kasvuympäristö myöhempää uraa ajatellen. Haluamme opettaa nuoria urheilijoita toimimaan kansainvälisellä vaatimustasolla, mutta toki tavoittelemme Lausannesta myös urheilullista menestystä. Erityisesti poikien jääkiekossa odotukset ovat korkealla, sillä Suomi on yksi kuuden maan turnauksen ennakkosuosikeista, Paavolainen kertoo.

Lähde: Olympiakomitean tiedote