Salibandyliigassa jättiyllätys – Classic hävisi sarjataulukon alemman keskikastin joukkueelle

© Kuva: Juha Tamminen
Jatkaako SJK voittoputkeaan lahtelaisten kustannuksella? Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Salibandyliigassa nähtiin todellinen yllätysten sunnuntai, kun kymmenentenä oleva OLS yllätti kotonaan kärki Classicin 8-5 ja sijalla 12 Welhot oleva hopea-TPS:n 8-4. Lisäksi LASB nappasi neljännellä liigakaudellaan ensimmäisen voittonsa SPV:stä oltuaan kotonaan parempi 6-2.

Yleensä pelien lopussa parhaimmilleen äityvä mestari Classic mureni tänään kolmannessa erässä, jossa Tuukka Kivioja, Asla Veteläinen ja rangaistuslaukauksesta uudelleen Veteläinen muuttivat tasalukemat oululaisten 6–3-johdoksi. Classicin vedettyä maalivahtinsa penkille Ville Lastikka kavensi mutta vastapainoksi Tuukka Haudanlampi ja Matti Viitajylhä kävivät komistelemassa loppunumerot tamperelaisten tyhjään verkkoon. Asla Veteläinen oli hattutempullaan voittajien tehokkain.

Kuopiossa Welhot antoi komean näytön entiselle valmentajalleen, nykyiselle TPS-luotsille Janne Kainulaiselle, kun Viljami Venäläinen, Joonas Lundell, Aleksi Ahokas ja Jere Koistinen painoivat 26 minuutissa taululle neljän maalin kotijohdon. Toiseen taukoon mennessä turkulaiset tiristivät tilanteeksi 5-3, mutta kolmannessa Mika Rissanen, Riku Tuononen ja Joonas Lundell laukoivat savolaiset uudelleen komeasti karkuun. Kahden maalin Rissasen ja Lundellin lisäksi olivat Welhojen kahden pisteen miehiä tänään Riku Tuononen (1+1), Jere Koistinen (1+1) ja Niko Uurtio (0+2).

Lahdessa karkasi SPV alun pikamaaleilla kahden maalin johtoon, mutta toisessa erässä peli kääntyi, kun isäntien vahti Santtu Pohjonen venyi loistotorjuntaan toisensa jälkeen ja LASB puhkoi Peliveljien yltiöpäistä karvausta viiden maalin arvoisesti. Kolmannen alkuun sipaisi tänään kahdesti osunut Joonatan Surakka loppunumerot maalivahdin näpeistä lipsuneesta pallosta, ja rangaistuslaukauksesta 2–2-tasoituksen taituroineella Tomi Jerkulla oli vielä varaa yhteen epäonnistuneeseen rankkariin. Tähänastisilla kolmella liigakaudellaan LASB oli hävinnyt molemmat kohtaamisensa SPV:tä vastaan.

Kahdeksantoista voiton jatkoksi kolmesta viime pelistään kaksi hävinneellä Classicilla on toki taulukossa vielä 13 pisteen etumatka ottelun vähemmän pelanneeseen Oilersiin. LASB nousi illan voitollaan neljän pisteen päähän Happeesta ja pudotuspeliviivasta ja Welhot kahden pisteen päähän Tiikereistä ja suorasta säilymisestä.

Salibandyliiga jatkuu keskiviikkona pääkaupunkiseudun paikallisottelulla EräViikingit–Westend Indians.

Lähde: Salibandyliigan tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Jatkaako SJK voittoputkeaan lahtelaisten kustannuksella? Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!