Tällä viikolla jännitetään jälleen Emil Ruusuvuoren ja Henri Kontisen otteita. Ammattilaiskentillä ovat myös Harri Heliövaara, Oona Orpana ja Patrik Niklas-Salminen. Lisäksi Porsche Junior Team Finlandin pelaajia on vauhdissa maailmalla. Kotimaassa Cinia JGP -osakilpailusarja alkaa Kaarinassa, Turussa ja Oulussa sekä Tykkimäki Mini- ja Miditennis Tour jatkuu Kauniaisissa ja Tampereella.

Emil Ruusuvuori, 20, pyrkii kohti pääsarjaa vuoden ensimmäisessä Grand Slam -turnauksessa Australian avoimissa. Ruusuvuori aloitti kautensa komealla finaalipaikalla ATP Challenger -turnauksessa Australiassa.

Ruusuvuori on sijoitettu karsintakaaviossa neljänneksi. Hän kohtaa avausottelussaan keskiviikkona argentiinalaisen Facundo Menan (ATP-204). Ruusuvuori ja Mena kohtasivat toisensa kahdesti vuonna 2019 Meksikossa kovilla ulkokentillä. Mena voitti molemmat kohtaamiset. Tuolloin Ruusuvuori teki paluutaan kilpakentille sairastelujen jäljiltä.

Tie aukeaisi pääsarjaan kolmella voitolla.

Henri Kontinen pelaa yhdessä intialaisen Rohan Bopannan kanssa Aucklandin ATP-turnauksessa. Pari on turnauksen kolmanneksi sijoitettu ja he kohtaavat avausottelussaan tiistaina duon Cameron Norrie/Rhett Purcell.

Aucklandin jälkeen Kontinen matkustaa Melbourneen ja vuoden ensimmäiseen Grand Slam -turnaukseen Australian avoimiin. Kontisen ja saksalaisen Jan-Lennard Struffin yhteistyö alkaa Melbournesta. Viime vuodelta Kontinen puolustaa Australian avointen finaalipaikkaa.

Ammattilaiskentillä hakevat menestystä myös Harri Heliövaara ATP Challenger -turnauksen nelinpelissä Thaimaassa sekä ITF-kiertueella pelaavat Oona Orpana Tunisiassa ja Patrik Niklas-Salminen Espanjassa.

Lähde: Tennisliiton tiedote