Upea suomalaispäivä Nuorten olympialaisissa – ”Tästä on hyvä jatkaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomalaisnuoret ylsivät upeisiin suorituksiin Nuorten talviolympialaisten yhdeksäntenä kilpailupäivänä. Kiteen Urheilijoita ja Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaa edustava Perttu Reponen teki huiman nousun yhdistetyn hiihto-osuudella ja nousi nuorten olympiahopealle. Suomen toinen edustaja Waltteri Karhumaa lähti hiihto-osuudelle 15:nneltä sijalta hieman yli minuutin kärkeä jäljessä, mutta nousi lopputuloksissa upeasti kahdeksanneksi. Lisäksi Eveliina Taka ja Alexander Ståhlberg sijoittuivat 10 parhaan joukkoon.

Eveliina Taka kahdeksas slopestylen finaalissa

Mountain Club Ounasvaaraa ja Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaa edustava Eveliina Taka laski kahdeksanneksi tyttöjen lumilautailun slopestyle -kisassa.

Taka oli aamulla käydyn karsinnan kymmenes pistein 38,50 ja selviytyi 12 laskijan finaaliin. Finaalissa laskettiin kolme kierrosta, joissa Taka kirjautti parhaat pisteensä 39,25 heti ensimmäisellä laskullaan. Nuorten olympiakultaa nappasi BelgianEvy Poppe pistein 94,00.

Tyttöjen yhdistetyn kilpailussa Annamaija Oinas oli mäkiosuuden jälkeen sijalla 19. Hän pystyi nousemaan hiihto-osuudella yhden sijan ja jäi kisan voittaneelle Itävallan Lisa Hirnerille hieman yli 3 minuuttia.

Alexander Ståhlberg uutuuslajin kymmenes

Maastohiihdon uutuuslajissa ski crossissa Norvalla Ski Teamin ja Vaasan seudun urheiluakatemian Alexander Ståhlberg selviytyi karsinnoista ja erävaiheesta finaaliin, jossa hän oli 10:s. Ski Cross on sprinttityyppinen kilpailu, jossa edetään aika-ajojen kautta erävaiheeseen ja finaaleihin maastoradalla, johon on sijoitettu esteitä ja suksitaitoja vaativia elementtejä. Ståhlberg kaatui finaalin loppuosassa, ja oli itse hieman pettynyt suoritukseensa. Valmennusjohto antoi kuitenkin suomalaisille puhtaat paperit.

– Tiukka rata, kestoltaan lähes 5 minuuttia, eikä kenelläkään kilpailukokemusta tästä lajista aiemmin. Se oli räväkkä aloitus näille kisoille, mutta suomalaiset selviytyivät päivästä ihan hyvin ja tästä on hyvä jatkaa huomisiin sprintteihin, maastohiihdon valmentaja Juho Halonen kommentoi.

Tyttöjen puolella Eevi-Inkeri Tossavainen ja Tuuli Raunio selvisivät välieriin. Muista suomalaisista Sonja Leinamo, Veeti Pyykkö ja Matias Hyvönen eivät selvinneet karsinnasta erävaiheeseen. Finaalissa tyttöjen voittajaksi hiihti Sveitsin Siri Wigger ja pojissa Norjan Nikolai Holmbö.

Lähde: Olympiakomitean tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.