Muodostelmaluistelujoukkue Team Uniquen päävalmentaja Mirjami Penttinen pysyy yhä hyllytettynä tehtävästään, tiedottaa hänen seuransa Helsingfors Skriddskoklubb.

Alla tiedote:

Seuraamme on ymmärrettävästi tullut medialta paljon yhteydenottoja koskien hallituksen eilistä eroilmoitusta. Kuten mediastakin on saatu lukea, seurassa on erilaisia näkemyksiä päävalmentajan mahdollisuudesta jatkaa tehtävässään. Hallitukselle tuotiin esiin tyytymättömyys seuran hallituksen päävalmentajaa koskeviin päätöksiin. Nämä näkemyserot olivat syynä myös siihen, että hallitus totesi sunnuntaina kokouksessaan, ettei sillä ole edellytyksiä jatkaa tehtävässään, koska se ei nauti seuran jäsenten luottamusta.

Tällä viikolla eronnut hallitus on kutsunut seuran jäsenet ylimääräiseen kokoukseen sääntöjen mukaisesti. Ylimääräisessä kokouksessa valitaan seuralle uusi hallitus. Siihen asti eronnut hallitus toimii ilman päätösoikeutta ja hoitaa seuran arkeen liittyvät asiat. Valmentajakysymyksen käsittely siirtyy seuran jäsenten valitsemalle uudelle hallitukselle. Uusi hallitus vastaa myös Suomen Taitoluisteluliiton vaatimaan lisäselvitykseen. Päätös vapauttaa päävalmentaja Mirjami Penttinen tehtävistään toistaiseksi on voimassa edelleen.

Kulunut viikko on ollut raskas kaikille, keitä tämä asia koskettaa. Olemme erityisen pahoillamme niiden puolesta, jotka ovat joutuneet kohtamaan julkisuudessa ja raportissa esille nousseita asioita. Olemme myös pahoillamme, että tällaista on päässyt tapahtumaan omassa seurassamme. Meille on tärkeää, että työtä tehdään lasten ja nuorten hyväksi ja heidän ehdoillaan ja että jokainen saa harrastaa ja kilpailla turvallisessa ja innostavassa ympäristössä. Tämän eteen olemme hallituksessa tehneet työtä.