Ville Myllymäki tykitti talven kotimaisen kärkituloksen

© Kuva: Juha Tamminen

Villet Myllymäki ja Aarnivala juoksivat kauden kärkivauhtia Tampereella Pirkkahallijuoksuissa. Myllymäki kiihdytti 60 metrin voittoon talven kotimaisella kärkiajalla 6,73 juostuaan alkuerissä jo 6,78. Kankaanpään Seudun Leiskun kokeneen sprintterin 60 metrin ennätys on 6,70 viiden vuoden takaa.

Tampereen Pyrinnön Ville Aarnivalan lennokas askellus kantoi ratakierroksella eli 300 metrin matkalla loppuaikaan 33,91, joka on Suomen kaikkien aikojen toiseksi paras hallitulos. Nopeammin on juossut vain Juha Pyy jo 34 vuotta sitten.

Aarnivala siirtyi syksyllä valmentaja Petra Stenmanin juoksutalliin. Juha Koskela ehti sitä ennen valmentaa Aarnivalaa seitsemän vuotta.

– Yhteistoiminta Petran kanssa on sujunut mutkattomasti. Tamperelaiset Lauri Eneh ja Ilari Ryyppö ovat harjoituskavereina ja muutaman kerran olen ”reenannut” myös Oskari Mörön kanssa, rauhallinen Aarnivala myhäili.

– Kestävyyspuoleen panostettiin syksyllä ja nyt hallikaudella on tehty paljon lähtö- ja nopeuspainotteisia harjoituksia. Pari 200-metristä on ohjelmassa ennen Tampereen SM-kilpailuja. Siellä juoksen hallikauden ainoan kerran 400 metriä ja tietysti myös kakkosen. Ennen SM-kilpailuja on vielä ohjelmassa kova nopeuskuuri.

Aarnivala ei ole uhoavaa tyyppiä. Molemmat jalat ovat tukevasti maan pinnassa, vaan ei radan pinnassa.

– Toki tavoite on lähestyä 47 sekunnin rajaa nelosella. Se ei aivan puhumalla onnistu.

Aarnivala juoksi viime suvena ratakierroksen 47,84 ja 300 metriä 34,03.

Aarnivala lukee kolmatta vuotta lääketiedettä.

– Pian puolivälissa! Urheilu ja opiskelu kulkee tasapainossa, näin jatkan.

Aino Pulkkinen juoksi Tampereella 60 metriä 7,47. Tulos syntyi alkuerissä ja sivuaa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden pikajuoksijan ennätystä. Finaalin Pulkkinen voitti ajalla 7,52.

Toiseksi finaalissa juoksi Tampereen Pyrinnön Olivia Ben Khalifa ennätyksellään 7,67. Kuusi vuotta sitten hän paransi 14-vuotiaana oman ikäluokkansa Suomen ennätystä 80 metrin aitajuoksussa.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.