Roosa Koskelon saksalaisjoukkue Allianz MTV Stuttgart on tekemässä jo toisena vuotena peräkkäin melkoisen tempun etenemällä naisten lentopallon Mestarien liigassa pudotuspeleihin eli kahdeksan parhaan joukkoon.

Keskiviikkona Koskelo johti takakenttää voitokkaasti puolalaista LKS Lodzia vastaan. Ihan helpolla ei 3-1 -kotivoitto Stuttgartille tullut.

– Ensimmäisessä erässä olimme aika kuutamolla, eikä me päästy peliin kiinni yhtään. Toista erää vietiin selkeästi 20 pisteeseen asti, sitten oltiinkin tappiolla yhtäkkiä 22-24. Niin vaan noustiin jatkopalloilla erävoittoon. Kolmas ja neljäs erä sitten selkeästi meidän hallintaa alusta loppuun, Koskelo kertasi.

– Meidän vastaanotto toimi tänään riittävän hyvin ja saatiin keskareista tehoja irti. Puolustettiin paljon palloja peliin ja pitkiä palloralleja voitettiin useita. Hallissa oli jäätävä tunnelma. Siellä on muutenkin aina ääntä, ja nyt oli vielä parisataa puolalaista kannattajaa paikalle.

Kun viidestä lohkokakkosesta kolme parasta selviytyy puolivälieriin, on kaikki Stuttgartin omissa käsissä päätöskierroksella. Sillä on 10 sarjapistettä Fenerbahcen (jolla kaksi peliä jäljellä) ja Scandiccin kanssa. Muiden lohkojen kakkosilla on pisteitä ennen päätöskierrosta vähemmän. Stuttgart saa päätöskierroksella vastaansa voitottoman lohkojumbon, ukrainalaisen Khimik Juzhnin. Stuttgart voitti avauskohtaamisen vieraissa ennen joulua 3-1.

Myös Kaisa Alangon Nantesilla on vielä pienoiset mahdollisuudet puolivälieriin, vaikka keskiviikoinen vierastappio 1-3 Alba Blajille Romaniassa mutkisti hommaa olennaisesti.

Nantesilla on kasassa yhdeksän pistettä, mutta päätösottelussaan se matkaa lohkovoittajan ja viime kauden finalistin Coneglianon vieraaksi Italiaan. Jatkopaikkaan vaadittaisiin voittoa ja hieman muiden kärkiporukoiden kompurointia.

Alanko johti Romanian ottelussa ranskalaisjoukkueen peliä tutusti alusta loppuun tehden kolme pistettä.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote