Suomalaisampuja upeaan voittoon Kyproksella sakeassa hernerokkasumussa – ”Pääsin lopulta kiilaamaan muista ohi”

© Kuva: Getty Images

Marika Salmi voitti naisten trapin, kun haulikkolajien kansainvälinen Kypros GP jatkui sumuisissa olosuhteissa keskiviikkona Nikosiassa. Marjut Heinonen oli naisten skeetissä kolmas.

Haulikkolajien kansainvälinen Kypros GP jatkui Nikosiassa. Keskiviikkona ammuttiin naisten, tyttöjen ja poikien trapin ja skeetin toisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa ja naisten finaalit.

Marika Salmi (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) johti ensimmäisen päivän jälkeen naisten trapia. Hän piti ykkössijan loppuun asti, sillä hän voitti finaalin tuloksellaan 40/50. Toiseksi sijoittuneen Ison-Britannian Augusta Campos-Martynin tulos oli 38.

– Kilpailu meni erittäin haastaviin olosuhteisiin nähden mukavasti. Lämpöasteita oli kumpanakin päivänä alle kymmenen ja tänään vielä lisäksi koko päivän ajan sakea hernerokkasumu. Finaali alkoi tahmeasti, mutta sain kiihdytettyä loppua kohti ja pääsin lopulta kiilaamaan muista ohi, Salmi sanoi tyytyväisenä.

Salmi rikkoi peruskisassa 115 kiekkoa. Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille) oli kahdeksas (108) ja OSU:n Noora Antikainen kymmenes (106). Venäjä 1 voitti joukkuekilpailun (329). Suomi oli samalla tuloksella toinen.

Ampumaurheiluliiton trapin päävalmentaja Kari Kopra kertoi myös, että olosuhteet olivat tänään ”todella” sumuiset.

– En ole koskaan aikaisemmin nähnyt noin kovaa sumua kisan aikana, mutta ampujlla oli haukan katse, Kopra sanoi.

Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat) sivusi naisten skeetin peruskilpailussa ennätystään 119, jolla hän oli neljäs. Peruskisan kärkikaksikko eli Slovakian Danka Bartekova ja Kyproksen Panagota Andreou teki tuloksen 121.

Heinonen oli finaalissa lopulta kolmas, kun Bartekova vei voiton (58) ja Andreou oli toinen (48).

Kypros GP jatkuu torstaina skeetin ja trapin parikilpailuilla. GP-kisa päättyy sunnuntaina.

Vuoden ensimmäinen haulikkolajien maailmancup järjestetään Nikosiassa 4.-13. maaliskuuta. Kilpailussa ei ole jaossa olympiamaapaikkoja Tokioon.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.