Naisten lentopallon Mestarien liigan pudotuspeleihin upeasti selviytyneen Roosa Koskelon MTV Allianz Stuttgartin peleille tuli ikävä päätös kyseisessä sarjassa. Stuttgart kärsi viikolla avausosassa 0-3 -kotitappion italialaiselle Coneglianolle ja toista osaottelua ei koskaan tulla pelaamaan.

Saksalaisjoukkue ei lähtenyt Italiaan koronaviruksen takia. Jos joukkue olisi matkannut pelaamaan kyseisen viruksen riivaamalle alueelle, olisi se joutunut kotimaassaan kahden viikon karanteeniin, jolloin pelaaminen kotimaan liigassa olisi vaarantunut,

Congeliano ei puolestaan suostunut tulemaan pelaamaan toista osaa edes jaetuin kustannuksin Stuttgartiin ja CEV:n ehdottaman neutraalin pelipaikan kustannukset Mariborissa Sloveniassa olisivat olleet todella korkeat (22 000 euroa).

– Seuran päätös on tämä ja minun mielestä kunnioitettava sellainen. Ei riskeerata kenenkään terveyttä ja tämän päätöksen myötä ei tarvinnut myöskään sanoa hyvästejä Bundesliigan keväälle. Se on meille tärkein tällä hetkellä kuitenkin.

– Tottakai harmillinen juttu, maailman absoluuttista huippua vastaan olisi aina kiva pelata, mutta täytyy myös tässä tilanteessa ymmärtää, että lentopallo on vaan lentopalloa eikä kukaan halua ehdoin tahdoin lähteä sinne pahimmalle virusalueelle, Koskelo kommentoi ymmärrettävän harmissaan.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote