Kuortaneen valmennuskeskuksen ensi kauden linjaukset valmiit – ”Jos Suomi-merkkinen maaaikoo pärjätä, niin eturintamassa pitää olla muuttuvien asioiden kanssa”

© Kuva: Getty Images

Lentopallon nuorten valmennuskeskuksessa Kuortaneella on tehty linjauksia ensi kaudelle ja muutoksia valmentajien tehtäviin jo tälle keväälle.

Valmennuspäällikkö Tapio Kangasniemi on tyytyväinen keskuksen valmentajatilanteeseen ja toteaa valmennuskeskuksen tavoitteena olevan kehittää entistä parempia lentopalloilijoita kohti ammattilaisuutta ja aikuisten maajoukkueita.

– Me halutaan jokainen valmentaja juuri hänelle sopivampaan työnkuvaan ja tehtävään. Samalla halutaan tietysti tehostaa itse valmentamista, kun jokaisella valmentajalla on selkeät vastuut ja tehtävät, Kangasniemi kertoo.

– Valmentajatilanteeseen täytyy olla nyt kokonaisuutena tyytyväinen. Daniel Huzar ja Nikolas Buser ovat tuoneet raikkaan tuulahduksen valmennukseen Suomen ulkopuolelta. Pidän siitä, että kaverit seuraavat lentopallon kehittymistä tarkalla silmällä ja korvalla.

– Lentopallo on iso kansainvälinen laji ja, jos Suomi-merkkinen maa siinä aikoo pärjätä, niin eturintamassa pitää olla muuttuvien asioiden kanssa. Samalla stabiilit asiat täytyy olla sementoituneena toiminnassa. Tästä esimerkkinä mm. harjoitusmäärät viikkotasolla ja lentopallotoistojen määrä yksittäisessä harjoituksessa. Niitä emme lähde muuttamaan!

– Nuorinta ikäluokkaa olemme nyt muutaman vuoden leirittäneet jo entistä aiemmin, johtuen varhennetusta kansainvälisestä kalenterista. Sitä työtä halutaan edelleen kehittää. Tähtäin ei kuitenkaan ole missään nimessä esimerkiksi U16 EM-lopputurnaus. Haluamme kehittää parempia lentopalloilijoita kohti ammattilaisuutta ja aikuisten maajoukkueita. Siksi haluamme nyt edelleen syventää yhteistyötä aluevalmennuksen ja yläkoululeirityksen kanssa, varsinkin näiden kaikista nuorimpien ikäluokkien osalta, Kangasniemi sanoo.

Yhteistyötä syvennetään

Keskusjoukkueet pelaavat ensi kaudella naisten ja miesten 1-sarjoissa, mukaan lukien pudotuspelit. Mahdollisista liigaotteluista sovitaan yhdessä pääsarjaryhmän/liigajoukkueiden kanssa.

Yhteistyö syvenee edelleen Kuortaneen Urheiluopiston ja Etelä-Pohjanmaan akatemian kanssa, josta käyttöön tulee lisää resursseja fyysiseen valmennukseen, fysioterapiaan ja psyykkiseen valmennukseen. Hiukan pienemmällä pelaajamäärällä kaikkia resursseja tulee olemaan siis käytössä aiempaa enemmän urheilijaa kohden.

Valmentajien työnkuvat sovittu

Keskuksen valmentajien osalta on sovittu seuraavista työnkuvista.

Tapio Kangasniemi vastaa tänä kevään tyttöjen (04-05) päivittäisvalmennuksesta ja auttaa tyttöjen 02-03-ryhmän valmistautumisessa EM-karsintoihin ryhmän päävalmentajan Kari Raatikaisen apuna. Ensi syksystä Kangasniemi toimii Nikolas Buserin apuna tyttöjen valmennuskeskusjoukkueen valmentamisessa. Kangasniemi vastaa myös nuorimman tyttöikäluokan katsastamisesta ja katsastusjärjestelmän luomisesta yhdessä aluevalmentajien kanssa. Kangasniemen vastuulla on myös keskuksen päivittäistoimintoja ja toiminnan johtaminen.

Pertti Honkanen siirtyy tänä keväänä poikien valmennuksen puolelle ja on mukana 05-06-ryhmän leiritystoiminnassa. Honkasen vastuulla on poikien keskuspelaajien fyysinen valmennus ja fyysisen valmennuksen linjaustyö yhteistyössä Kuortaneen urheiluopiston fyysisen valmennuksen ammattilaisten ja muiden suomalaisten alan ammattialaisten kanssa. Ensi syksystä Honkanen hoitaa poikien valmennuskeskusjoukkueen valmentamista Daniel Huzarin apuna. Honkasen tehtävänä on myös nuorimman poikaikäluokan katsastaminen ja katsastusjärjestelmän luominen yhdessä aluevalmentajien kanssa.

Nikolas Buserilla on tyttöjen valmennuskeskusjoukkueen päivittäisvalmennuksen kokonaisvastuu ja lajilinjauksien kehittämistyö yhdessä muiden valmentajien kanssa.

Daniel Husar on poikien valmennuskeskusjoukkueen päävalmentaja ja vastaa lajilinjauksien kehittämistyöstä yhdessä muiden valmentajien kanssa.

Daryl Tay hoitaa keskusjoukkueiden juoksevat asiat (salivaraukset, matkat, varusteet) ja avustaa harjoituksissa.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.