Marika Salmi sijoittui naisten trapissa hienosti neljänneksi, kun haulikkolajien maailmancup jatkui sunnuntaina Kyproksen Nikosiassa. Satu Mäkelä-Nummela oli seitsemäs ja Mopsi Veromaa 21:s. Suomi oli skeetin parikilpailussa 14:s.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancupin kolmas kisapäivä ammuttiin sunnuntaina Kyproksen Nikosiassa. Tänään ammuttiin naisten trapin toisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa ja finaali. Ohjelmassa oli myös skeetin parikilpailu.

Marika Salmi (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) sijoittui naisten trapissa parhaana suomalaisena hienosti neljänneksi. Hänen peruskilpailunsa tulos oli 116 (25+22+22+24+23), jolla hän sivusi ennätystään ja pääsi kuuden parhaan finaaliin.

Finaaliraja oli 115, josta seitsemänneksi sijoittunut Satu Mäkelä-Nummela (OSU) jäi kiekon päähän. Mäkelä-Nummelan sarjat olivat 22+23+21+24+24 .

San Marinon Alessandra Perilli oli peruskisan ykkönen tuloksellaan 117. Puolan Sandra Bernal nousi finaalissa voittoon numeroin 44-43, kun Perilli takelteli lopussa. Tämä oli 20-vuotiaan Bernalin ensimmäinen maailmancupin voitto. Perilli oli toinen ja Espanjan Fatima Galvez kolmas.

Salmi, 31, voitti maailmancupin Tucsonissa 2018 ja sijoittui viidenneksi Lontoossa 2012. Viime vuonna hän oli seitsemäs Lahden maailmancupissa ja neljäs Minskin Euroopan kisoissa.

Nyt tuli siis uran toiseksi paras maailmancup-sijoitus:

– Olen näköjään erikoistunut keräämään 4. ja 7. sijoja. Ei tämä kovin isolta pettymykseltä tunnu, koska parhaani tein ja nyt vain muut olivat kovempia, Salmi sanoi.

– Olosuhteet olivat mukavat. Kiekko näkyi hyvin, eikä tällä kertaa tarvinnut palella, Salmi viittasi 24 lämpöasteeseen ja kevyeeseen tuuleen.

Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille) oli 21:s rikottuaan 109 kiekkoa (22+22+23+22+20). Noora Antikainen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) teki mqs-ampujana tuloksen 108 (22+23+20+21+22).

Lari Pesonen ja Marjut Heinonen edustivat Suomea skeetin parikilpailussa. He tekivät peruskilpailussa yhteistuloksen 138, jolla he sijoittuivat 14:nneksi. Pesosen tulos oli 71 (25+22+24) ja Heinosen 67 (23+23+21). Neljän parhaan mitaliotteluihin vaadittiin tulos 143.

Venäjä 2 (Natalia Vinogradova – Roman Sentcov) voitti kultamitaliottelussa Saksa 2:n (Nele Wissmer – Felix Haase) pistein 36-34. Venäjä 1 oli kolmas ja Kypros neljäs.

Maanantaina ammutaan trapin parikilpailu. Suomen joukkueet ovat Eemil Pirttisalo – Marika Salmi ja Mirka Kyyrönen – Mopsi Veromaa. Miesten skeet alkaa tiistaina ja trap keskiviikkona. Nikosian maailmancup päättyy torstaina 12. maaliskuuta.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote