Tenniksen megatähti Roger Federerin viikolla tekemä ehdotus miesten ja naisten ammattilaiskiertueiden ATP:n ja WTA:n yhdistämisestä on saanut ristiriitaisen vastaanoton. Puoltajiakin on ollut etunenässä Rafael Nadal ja Billie Jean King, mutta myös vastustajia kärkenä australialainen Nick Kyrgios, joka tyrmäsi ehdotuksen tuoreeltaan.

Jos Kyrgios ei tapansa mukaan juuri korulauseita käyttänytkään, niin vielä suoremmin mielipiteensä ilmaisi Saksan tennisliiton varapuheenjohtaja Dirk Hordorff, joka kuvasi Federerin ajatusta Pandoran lippaan avaamiseksi.

– Tuo on lyhytnäköistä ajattelua, eikä ainoastaan sitä. Se alkaa ITF:stä (kansainvälisestä tennisliitosta ja grand slameista, Hordorff sanoi Stats Performille.

– ATP:n ja WTA:n yhdistämiselle ei olisi ratkaistu yhtään ongelmaa tähän päivään mennessä.

Hordorff antoi palaa ilman varmistinta Federerin suuntaan.

– On aika uskaliasta myös vaatia tällaista tällaisena aikana, kun media on avoin kaikelle. Hän [Federer] vain tarvitsee enemmän seuraajia Twitter-tililleen, joten hän tekee ehdotuksen ilman mitään sisältöä.

Samaan hengenvetoon Hordorff painotti olevansa valmis keskustelemaan asiasta, mutta asianmukaisella tavalla.

– Kun puhutaan sisältökokonaisuudesta, olen mukana, mutta viesti Twitterissä ei todellakaan voi viedä tätä asiaa eteenpäin.

Roger Federer

@rogerfederer
Just wondering…..am I the only one thinking that now is the time for men’s and women’s tennis to be united and come together as one?