Huimat 150 000 kuutiota lunta säilöön – Levillä katsotaan jo kohti marraskuun maailmancupia

© Kuva: Getty Images

Paras hiihtolomakausi Lapissa päättyi kuin seinään koronatilanteen myötä, mutta keväästä otetaan Levillä irti kaikki mitä saadaan. Ennen kaikkea lunta.

Levillä tehdään kevään mittaan todella mittava lumensäilöntäoperaatio. Lunta otetaan talteen huimat 150 000 kuutiometriä tulevaa syksyä varten. Säilötyn lumen myötä varmistetaan kauden alkaminen toivotusti säistä riippumatta.

– Tämä kausi loppui kesken parasta sesonkia, joten katseet on käännetty seuraavaan kauteen. Lumisäilöt on tehty ja niiden peittely on parhaillaan meneillään, kertoo Lapin Kansalle Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen, joka toimii myös pujottelun maailmancupin pääsihteerinä.

Pujottelun maailmancup 2020-21 avataan Levillä 20. – 22. marraskuuta ja viime talveen verrattuna yli kaksinkertainen määrä säilöttyä lunta antaa entistä varmemman lähtökohdan kisaamiselle. Suurin muutos koskee Levin eturinnettä, jonka säilölumimäärä kasvaa rutkasti. Sinne on tehty peräti viisi säilöä, joista yksi muistuttaa vuorta.

– Eturinne pystytään lumettamaan aiempaa selvästi isommalta alueelta ja monipuolisempaan käyttöön, Mustonen vakuutti.

Nyt Levillä kokeilussa on myös uusi innovaatio, Snow Securen ja Finnfoamin yhteistyössä kehittämä eristehaitari, jolla sulamishävikki saadaan pienenemään oleellisesti aiemmista ratkaisuista.

– Tätä on testattu Suomessa ja sen perusteella hävikki oli vain 5-10 prosenttia lumimäärästä. Määrä on huomattavasti vähemmän kuin purulla tai geotekstiileillä. Meillä hävikki on ollut 20-60 prosenttia riippuen kasan koosta tai sijainnista, kertoo Mustonen.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.