Maanantain New York Times omisti koko takasivun muistokirjoitukselle. Lehden kuvaaja ja 25 vuoden ajan kaikkia suuria urheilutapahtumia miljoonakaupungin alueella kuvannut Anthony Causi on menehtynyt koronaviruksen seurauksena vain 48-vuotiaana.

”Silmämme, sydämemme” ja sen alla ”Ja menetys kaupungillemme” NY Times otsikoi ja kuvassa alla oli Causi kamera kädessään. Menetys oli suuri paitsi lehdelle myös seuroille ja urheilijoille. Causi oli tuutu näky niin baseball-, koripallo-, jääkiekko- kuin amerikkalaisen jalkapallon otteluissakin.

– Tiedättekö kuinka moni urheilija otti yhteyttä kuultuaan, että hän on sairas. Pelaajia joka joukkueesta lähetti terveisiä ja toivoi hänen toipuvan, NY Timesin päätoimittaja Stephen Lynch sanoi ESPN:n mukaan.

Niin pääsarjat kuin seuratkin ja yksittäiset pelaajat ottivat laajalti osaa suru-uutiseen.

– Mikä hieno mies, todella ikävää kuulla. Jumala löysi kuvaajan enkeleilleen, se on varmaa, sekä Yankeesia että Metsiä urallaan edustanut Todd Frazier twiittasi.

– New Yorkin baseball ei vain ole enää sama ilman häntä kuvauspaikalla, säesti niin ikään molempia seuroja edustanut Curtis Granderson.

Causia jäivät suremaan myös vaimo ja kaksi lasta.