Vuosikaudet Ruotsin parhaana naistennispelaajana palloa takonut Johanna Larsson päätti uransa alkuvuodesta – tarkemmin ottaen helmikuun lopulla – eikä voinut aavistaakaan tuolloin miten oivaan saumaan lopettamispäätös osui.

31-vuotiaan Larssonin ilmoitus ammattilaisuran päättymisestä tuli vain pari viikkoa ennen kuin koronavirus pysäytti tenniksen ympäri maailmaan.

– Tavallisesti kuin itse lopettaa, niin kaikkien muiden urat jatkuvat. Nyt tästä tuli melkein antikliimaksi, minä lopetin ja sitten niin tekivät kaikki muutkin, Larsson päivittelee SVT:lle.

Lopettamispäätöksellä ei ollut mitään tekemistä koronaviruksen kanssa.

– Se oli oikeastaan vain onnea. Onhan se kuitenkin hienoa, ettei tarvitse stressata siitä, että omat työt ovat peruuntuneet. Olen voinut maata sohvalla hyvällä omallatunnolla.

Larsson on kuitenkin huolissaan entisten kollegoidensa toimeentulosta pelien ja turnausten ollessa pysähdyksissä.

– Sadan parhaan joukkoon rankatut pelaajat selviytyvät ilman ongelmia. Jos kuitenkin ajattelee pelaajia sijoilta 200-300 aina sijaan 1000 asti, pelaajia jotka panostavat täysillä pienillä resursseilla – ei heillä ole mitään turvaverkkoa tai seuroja takanaan. Heitä minun käy todella sääliksi.

Pientä lohdun sanaakin Larssonilla on tarjota pelien jatkumista odotteleville. Hän ei usko tenniksen olevan suurin kärsijä koronatilanteessa.

– Kyse ei ole kontaktilajista ja ulkona voidaan pelata. Sen myötä on helpompi päästä uudestaan käyntiin, muuta lajit voivat kärsiä pahemmin, Larsson näkee.