Matkustusrajoitukset harmittavat monia tällä hetkellä, mutta kovimmin ne iskevät pariskuntiin, jotka asuvat eri maissa. Tämän ovat saaneet karvaasti kokea sveitsiläinen olympiakultamitalisti Michelle Gisin ja italialainen niin ikään maailmanluokan alppihiihtäjä Luca De Aliprandini.

Pariskunta on seurustellut tiiviisti vuodesta 2014 lähtien, joten mistään hetkellisestä ihastuksesta ei ole kyse. Nyt koronarajoitukset ovat erottaneet Gisinin ja Di Aliprandinin jo pitkäksi aikaa toisistaan.

Matkustusrajoitusten tultua voimaan maaliskuussa Gisin jäi Sveitsin puolelle ja De Aliprandini puolestaan joutuu viettämään aikaa yksikseen talossaan Gardajärven maisemissa Italiassa. Gisin on kuitenkin liittynyt mukaan online-vetoomukseen, jonka tähtäimenä on pariskuntien ja perheenjäsenten yhteensaattaminen rajoituksista huolimatta. Vetoomus on saanut jo yli 20 000 allekirjoittajaa.

– Tällä hetkellä rajat erottavat useat pariskunnat ja perheet. Tilanne on erittäin vaikea, eikä näille tapauksille ole tällä hetkellä ratkaisua. Tule mukaan auttamaan ja tue tätä vetoomusta. Puolisonsa tai perheensä luokse pääseminen ei ole mitään turismia, Gisin kirjoitti Twitterissä.

Gisin toivoo nyt, että vetoomus tuo tulosta ja hän pääsee jälleen suuren rakkautensa luokse.

– On kovaa kun emme voi olla yhdessä. Viime marraskuun jälkeen olemme nähneet vain kertaalleen kahdeksan päivän ajan, Gisin kertoi Blickille.

– Odotimme todella pääsevämme viettämään aikaa yhdessä sen jälkeen kun kisat ovat ohi.