Rukan maailmancupin osakilpailussa vuonna 2015 uransa ainoan maailmancup-voiton ottanut norjalaishiihtäjä Sondre Turvoll Fossli ilmoitti loppuviikolla päättävänsä uransa vain 26-vuotiaana. Taustalla on viime elokuussa yllättäen automatkalla iskenyt sydänpysähdys.

Fossli elää tällä hetkellä sydämentahdistimen kanssa ja on hiihtäjä käytännössä sairaseläkkeellä. Hän ilmoitti perjantaina virallisesti uransa lopettamisesta lääkäreiden neuvottua häntä jättämään kilpailemisen.

– Se on sääli, koska kyse ei ollut vain työstä, vaan elämäntavasta, joka minulla on ollut pikkupojasta saakka, Trossli sanoi Verdens Gangille.

Norjan hiihtomaajoukkueen jättäminen ei sujunut kuitenkaan ihan kahnauksitta vakuutusten osalta. Norjan hiihtoliiton näkemys on, että sydänpysähdys ei ole ”ammattivamma” ja sen vuoksi urheilijavakuutus ei korvaa kuluja ja ansionmenetyksiä.

Kulut yksin ovat nousseet jo nyt tuhansiin euroihin ja Trossli on palkannut itselleen asianajajan.

– Olin toivonut, että hiihtoliitto olisi itse maksanut asianajajan nähdäkseen mitä tällaiset vakuutukset oikeasti kattavat. Minulle henkilökohtaisesti 50 000 (noin 5000 euroa) on merkittävä summa. Huippu-urheilijana olen oppinut tekemään lujasti töitä, enkä anna periksi. Tärkeintä minulle on, että saan oikeudenmukaista kohtelua, Trossli totesi.

Norjan hiihtoliitto kieltäytyi kommentoimasta asiaa lehdelle.