Millaista on junioritoiminnan arki koronakriisin varjossa? Vastaus on nuorten omatoimitreeniä ja vireää ryhmien etätoimintaa työkaluina WhatsApp, Zoom, YouTube ja Instagram.

Tampereen Pyrinnöllä on tarjolla nuorille koronatreenihaaste. Sen suorittaneet voivat halutessaan osallistua arvontaan, jossa on palkintoja. Viikon 17 haaste sisältää vauhdittoman 5-kinkan, kuperkeikat, Wilma Murron instagram-tilillään esittämän liikkuvuushaasteen, hyppynaruhyppelyn yhdellä jalalla, Burbee-yleisliikkeen (kyykkyyn-punnerrusasentoon-kyykkyyn-ylös), viivajuoksun (10 metriä), vatsalihaslinkkarit ja kuuden lampputolpan juoksun.

– Aikaa haasteen tekemiseen on aina koko viikko. Haaste on myös laadittu niin, ettei tuloksia voi vertailla. Tämä on vähän niin kuin bonushomma normaalien omatoimitreenien ja ryhmän yhteisen etätreenin lisäksi, Tampereen Pyrinnön nuorisopäällikkö Laura Moisio sanoo.

Lisäksi seuran kärkiurheilijat antavat Pyrinnön instagram-sivuilla treeni- tai lihashuoltovinkkejä, joita eri-ikäiset voivat tehdä itsekseen.

– Näillä systeemeillä mennään nyt ainakin huhtikuun loppuun, Moisio kertoo.

Lähde: Urheiluliitto