Moukarinheittäjä Henri Liipolan heitossa ja harjoituksissa on uudenlaista virtaa. Kadoksissa ollut teho löytyi voimavalmennuksen asiantuntijan ja valmentajan Tuomas Rytkösen ohjelmilla.

– Alkuun jänskätti, miten se menee, mutta yllättävän nopeasti minä siihen totuin. Minusta tämä on hyvä systeemi, Liipola sanoo Urheiluliitolle Someron Esan heittäjien kotisalissa.

Somerolla A-katsastusaseman takana on Pohjolan liikenteen vanha linja-autotalli. Hallin toiseen päätyyn on seinällä erotettu tila, johon heittovalmentaja Kari Pihkasen ja Someron Esan talkoolaisten johdolla rakentui pari vuotta sitten moukarinheittäjän paratiisi.

Puolentoista linja-auton mittaisen huoneen päädyssä on sisäheittopaikka, jossa moukari pysähtyy paksuihin viiroihin. Vastakkaisessa päädyssä on painonnostopaikka ja seinänvierustoilla kaikki tykötarpeet ja välineet, joita voimailusalissa tarvitaan.

– Erittäin hyvä juttu, että saatiin tällainen tehtyä. Se on nyt noussut yllättävään arvoon, kun tuli tällainen aika. Täällä saa olla ihan yksinään, Liipola sanoo.

Tampereella tietotekniikkainsinööriksi opiskeleva heittäjä on asunut kevättalven kotitilallaan Turun läänin Kosken maisemissa. Se on puolen tunnin ajomatkan päässä Somerolta, jossa sisäheittopaikan ohella on myös mainio ulkoharjoituspaikka. Kohnamäen hiekkakuopalta löytyy rinki, häkki, välinevarasto ja täysi rauha heittoharjoitteluun.

– Suosin ulkona heittämistä. Käyn talvellakin vähintään kerran viikossa pihalla heittämässä. Nyt kun olen täällä, heitän puolet harjoituksista ulkona, Liipola sanoo.

Lähde: Urheiluliitto