Euroopan maista toistaiseksi pahiten koronan kolhima Italia katsoo jo tulevaan ja rajoitusten asteittaiseen purkamiseen. Tällä hetkellä merkittävimmät rajoitukset ovat voimassa 3. toukokuuta saakka.

Italian pääministeri Giuseppe Conte pidensi rajoitusten voimassaoloa toukokuun puolelle saakka pääsiäisen alla. Contea saattoi lukea kuitenkin rivien välistä ja tulkita, että tuon päivämäärän jälkeen rajoituksia olisi tarkoitus myös vähitellen purkaa.

Tähän tarttui heti Italian urheiluministeri Vincenzo Spadafora. Spadafora kirjoitti selkeäsanaisen kirjeen Italian olympiakomitean ja paralympiakomitean puheenjohtajille Giovanni ja Luca Pancallille ehdottaen urheilutoiminnan jatkamista heti toukokuun alussa.

– Siinä vakaassa uskossa, että urheilijamme – sekä terveet että vammaiset – tulevat palaamaan voitokkaalle tielle ja kunnioittamaan trikolorilippuamme jälleen pian niin kilpakentillä kuin niiden ulkopuolella, pyydän teitä aktivoimaan liitot ja muut urheilujärjestöt jälleen sillä oletuksella, että harjoitukset ja muu toiminta jatkuu oletettavasti toukokuun 4. päivä tiukasti turvamääräyksiä noudattaen, Spadafora lateli FootballItalia.netin mukaan.

– Nämä määritellään yhteistyössä terveysviranomaisten ja tieteellisten tahojen kanssa.