Pituushypyn hallitseva maailman- ja Euroopan mestari Malaika Mihambo muuttaa Yhdysvaltoihin. Saksalaisen ratkaisun taustalla on päästä todellisten huippunimien valmennukseen.

Mihambon valmentajana alkaa toimia nimittäin nelinkertainen pituushypyn olympiavoittaja Carl Lewis, joka voitti myös pikamatkoilla olympiakultaa peräti viidesti. Lewis on toiminut yleisurheiluvalmentajana Houstonin yliopistossa Texasissa vuodesta 2018 lähtien.

Lewisia valmennuksessa täydentää Leroy Burrell, joka puolestaan omalla urallaan teki kaksi kertaa 100 metrin maailmanennätyksen. 26-vuotiaalla Mihambolla on kovat odotukset yhteistyön suhteen.

– Toivon kehittyväni kaikilla osa-alueilla ja myös ihmisenä. Carl Lewis ja Leroy Burrell, josta tulee sprinttivalmentajani, ovat kuuluneet maailman eliittiin vuosikaudet. Voin oppia heiltä paljon, sillä he ovat kulkeneet jo samaa tietä, Mihambo sanoi SportBildille.