Itävaltalainen kilpapyöräilijä Nathalie Birli joutui hirvittävän painajaisen keskelle heinäkuussa, kun hänet kidnapattiin. Hän on palannut tapahtumapaikalle muistelemaan kauhunhetkiään.

Birli oli harjoittelemassa maantiellä Grazissa, Itävallassa, kun mielenterveysongelmista kärsivä mies osui häneen punaisella autollaan.

– Kaaduin ja mursin käteni. Mies nousi autosta, löi minua kepillä, sitoi minut teipillä ja laittoi minut autoon. Sitten pyörryin hetkeksi aikaa. Kun heräsin, olin sidottuna alasti tuoliin, Birli muisteli Kronen Zeitung-lehdelle.

Birlin mukaan kidnappaaja oli täynnä vihaa.

– Hän sitoi silmäni kiinni, pakotti minut juomaan viiniä ja snapseja, ja hän piteli koko ajan puukkoa kädessään.

Kuuden tunnin jälkeen onnistui puhumaan kidnappaajansa ympäri. Mies suostui viemään pyöräilijän takaisin omaan kotiinsa. Apu löytyi yllättävästä puheenaiheesta. Birli huomasi, kuinka paljon miehellä oli orkideoita pienessä mökissään.

– Kysyin hänen kauniista orkideoistaan ja ehdotin, että sopisimme kidnappaukseni olleen onnettomuus. Sopisimme, että olin törmännyt peuraan ja hän olisi pelastanut minut.

Mies uskoi Birliä ja jopa ajoi hänet takaisin kotiovelleen. Sisään päästyään Birli soitti ystäviensä kanssa poliisille, joka pidätti 35-vuotiaan miehen.

Hän oli entuudestaan poliisin tuttu ja hän kärsii mielisairaudesta. Mies kiistää, että hänen aikomuksensa olisi ollut seksuaalinen väkivalta tai tappaminen.