Ruotsia lauantaina ja sunnuntain ravistellut raviskandaali on kirvoittanut lukuisia todella kipakoita kommentteja. V75-ravien lämmittelyssä niin paikan päällä kuin tv-kuvasta nähdyt rajut piiskaniskut hevoseen eivät ole jättäneet paljon selittelyille sijaa.

Yksi keskeinen hahmo Alessandro Gocciadoron tallin hevosta Zarina Bitä koskeneen tapauksen tiimoilla oli mies, jolla ei ollut asian kanssa sinällään mitään tekemistä – Björn Goop, jonka oli määrä ohjastaa hevosta varsinaisessa lähdössä. Zarina Bin vetämiseen kisasta Goopilla oli kuitenkin osuutensa.

Goop ei ollut lämmittelyssä paikalla, mutta näki heti tapahtuneen jälkeen kuvaa tv:stä.

– Otin ensin etäisyyttä ja kävelin suorinta tietä talleille, jossa hevonen oli – minusta hevonen ei voi eikä saa startata tuollaisen käsittelyn jälkeen, se tarvitsi lepoa ja palautumista, jotta sen ei tarvitse koskaan enää kokea samanlaista, Goop sanoi Aftonbladetille.

– Rataeläinlääkäri oli tullut juuri ennen minua, teimme päätöksen heti yhdessä maalituomariston kanssa ilman eriäviä mielipiteitä, eikä se vienyt edes viittä sekuntia.

Goop on ollut yhteydessä Gocciadoroon ja myös tämän vaimoon. Hän sanoo toistaiseksi pidättäytyvänsä tallin hevosten ohjastamisesta, mutta toteaa lopullisten päätösten ajan olevan myöhemmin. Tätä kautta episodi saa myös suomalaisen sivujuonteen. Ensi lauantaina Åbyssa ajettavissa V75-lähdöissä mukana olevia kahta Gocciadoron valmentamaa hevosta ohjastaa nimittäin Hannu Torvinen.