Lahden Ahkeran keihäänheittäjä Jenni Kankaan aikeena on palata kesällä yli 60 metrin kaariin parin takkuisemman kauden jälkeen.

– Nyt odotellaan, että kroppa sulaa treenien jäljiltä letkeämmäksi ja pääsen heittämään rennosti, sanoo Kangas, joka avaa kilpailukautensa Lahden Ahkeran Uusi Alku -kilpailussa 7. kesäkuuta.

Kangas on kuluneella harjoituskaudella ottanut itse ohjat harjoittelun suunnittelussa. Ei kuitenkaan yksin. Valmentaja-isä Hannu Kankaan neuvot ja ohjeet ovat edelleen hyötykäytössä.

– Tämä on kääntynyt siihen suuntaan, että vastaan aika lailla itse harjoitusten ohjelmoinnista. Käyn suunnitelmat kuitenkin isän kanssa läpi aina ennen kuin harjoitusjakso vaihtuu, Kangas sanoo.

– Syksyllä ja talvella olen pyytänyt apua myös Petteri Piiroselta. Nyt keväällä olen keskustellut taas enemmän isän kanssa.

Kevään harjoittelun Kangas joutui rytmittämään uudelleen, kun Tokion olympiakisat siirtyivät vuodella, ja Pariisin EM-kilpailut peruttiin. Ensiksi tosin piti käsitellä karvas pettymys.

– Siinä vaiheessa, kun Tokion kisat siirrettiin, silmistä katosi kaikki tuike. Pariisin kisojen peruminen ei sitten tuntunut enää miltään. Sitä osasin jo odottaa, Kangas muistelee.

– Toiseksi kovin paikka oli ilmoitus, ettei olympiarajoja voi tällä kaudella rikkoa. Olin ajatellut kääntää olympiakisojen siirron voitoksi sillä, että rikon sen rajan nyt kesällä.

Lähde: SUL:n tiedote