Egyptin painonnoston menestykseen nostanut valmentaja Khaled Korany on joutunut nyt keskiöön dopingskandaalissa, jonka johdosta Egypti on jo suljettu kansainvälisestä toiminnasta painonnostossa kahdeksi vuodeksi. Koranya uhkaa jopa elinikäinen toimitsijakielto.

Tapauksen juuret ovat vuoden 2016 Afrikan nuorten ja juniorien mestaruuskisoissa, joita edeltävällä leirille testatuista egyptiläisnostajista peräti seitsemän antoi positiivisen testituloksen. Näistä kaksi oli 14-vuotiasta tyttöä ja muut viisi kaikki alle 18-vuotiaita poikia.

Korany oli tuolloin joukkueen vastuullinen valmentaja ja pitkällisen prosessin jälkeen kansainvälinen painonnostoliitto IWF on nyt asettanut Koranyn väliaikaiseen toimitsijakieltoon, mutta uhkana on pysyvä panna.

– Minulla ei ole mitään sanottavaa nyt… Olen yhteydessä lakimieheeni ja aion puolustaa omaa kantaani tässä asiassa, Korany sanoi Inside The Gamesille.

Korany on aiemmin itse vihjannut, että syy saattaisi löytyä jostakusta Egyptin painonnostoliiton toimihenkilöstä, joka olisi ”lisännyt jotain urheilijoiden ruokaan”. Egyptiläislähteiden mukaan joulukuussa 2014 testattiin samalla leirillä kaikkiaan 14 painonnostajaa, joista puolien näyte oli kuitenkin puhdas.

– En ole niin tyhmä, että antaisin urheilijoille tätä kiellettyä ainetta etenkin koska tiedetään, että se pysyy kehossa kuukausia, Korany sanoi aiemmin ja painotti myös sitä, että hänet kutsuttiin joukkueen valmentajaksi 2016 kisoihin viime hetkellä toisen valmentajan oltua estynyt.