Takaisin baseballkentille, mutta yhtä tärkeää puuttuu – kuka puolustaisi maskotteja?

Baseballin ammattilaisliiga MLB on rakentamassa ohjeistustaan ottelutapahtumien jatkolle koronatilanteessa. Erilaisia rajoituksia on voimassa monenlaisia ja ne uhkaavat nyt karvaisimpia ja hauskimpia pelin osatekijöitä – etenkin baseball-kulttuuriin elimellisesti kuuluvia maskotteja.

Taiwanissa ja Etelä-Koreassa, jossa baseball-sarjoja jo jatketaan maskotit ovat mukana ottelutapahtumissa, mutta MLB:ssa saattaa olla toisin.

– Jokaisen maskotin pitäisi olla ehdottomasti paikalla, sillä niillä on kyky yhdistää ihmisiä ja levittää hyvää tuulta, maskottiguru Dave Raymond sanoo Japan Timesin mukaan.

Itsekin maskotin ”sisällä” ollut Raymond on sittemmin siirtynyt maskottikonsultiksi ja ihmettelee ääneen miten ottelun voi yleensä järjestää ilman maskottia.

– Ei minua tarvitse tästä vakuuttaa. Päättäjät eivät vain tunnu tajuavan tätä yksinkertaista totuutta, Raymond viittaa maskottien elimellisen tärkeään osaan ottelutapahtumaa.

– En tiedä ketään, joka olisi ostanut kausikortin nähdäkseen mailapojan, mutta maskottien suhteen voidaan puhua isosta luvusta. Menettäisimme yhden elementin, joka tuo ihmiset yhteen muutenkin kuin tilastonörttien kautta.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!