Tästäkö koronavirus lähti leviämään maailmalle – yhä useampi kertoo sairastuneensa Wuhanin sotilaskisoissa lokakuussa

Viitteitä koronaviruksesta ja sen leviämisestä Kiinan ulkopuolelle jo viime vuoden puolella on saatu aiemminkin. Nyt yhä enemmän valokeilaan nousee lokakuun lopulla koronan alkulähteillä Wuhanissa järjestetyt sotilaiden maailmanmestaruuskilpailut.

Italialainen miekkailija, olympiavoittaja Matteo Tagniarol epäiliepäiliepäili jo aiemmin saaneensa tartunnan lokakuun 2019 lopulla järjestetyissä kisoissa ja nyt samanlaisia viestejä on alkanut putoilla eri puolilta maailmaa. Ranskalainen viisiottelun maailmanmestari Elodie Clouvel kertoi myös korkeasta kuumeesta ja pahasta yskästä, jotka vaivasivat useaa joukkueen jäsentä.

– Moni meistä oli todella sairas. Minä mukaan lukien, Clouvel kertoi jo aiemmin.

Nyt viestejä sairastumisista on tullut ainakin Ruotsia, Saksaa ja Luxemburgia kisoissa edustaneilta urheilijoilta. Kisoihin osallistui 8500 urheilijaa 109 maasta, joten jos jotain oli levitäkseen, se levisi myös tehokkaasti. Varmaa tietoa on kuitenkin vähän.

– Meillä oli myös useita epäiltyjä tapauksia. Yhdeksän joukkueen jäsentä testattiin sen takia, mutta kaikki tulokset olivat negatiivisia, Itävallan armeijan edustaja eversti Michael Bauer kertoi Kronen Zeitungille.

Ensimmäisestä vahvistetusta koronatapauksesta Wuhanissa kerrottiin 17. marraskuuta, mutta oliko virus siinä vaiheessa jo matkalla ympäri maailmaa?


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.