Suomalaisen tenniskesän yksi ehdottomasti kohokohdista, Tampere Open, on jouduttu perumaan ainakin alkuperäisen suunnitelman puitteissa. Perinteistä Tampere Openin miesten ATP Challenger -turnausta on järjestetty jo vuodesta 1982 lähtien ja naisten ITF-turnausta vuodesta 2007. Miesten turnaus on maailman vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty Challenger-turnaus.

Turnaus piti pelata 20.-26.7.2020, mutta koronavirustilanteesta johtuen ei kisaa pystytä silloin järjestämään. Tällä hetkellä käydään neuvotteluja turnauksen mahdolliselle siirtämiselle myöhäisempään ajankohtaan.

– Kävimme läpi kokonaistilannetta ja tulimme siihen tulokseen ettemme pysty nykyrajoitteilla järjestämään tapahtumaamme. Yhtenä päätekijänä oli, että turnauksen aikaan olisi voimassa 500 henkilön yleisötilaisuusrajoitus ja pelkästään pelaajat tarkoittavat noin 100 ja järjestäjistä tulee 200, kommentoi Tampere Openin turnausjohtaja Veli Paloheimo.

Paloheimo kertoo myös heidän olleen tiuhaan yhteydessä ATP:n suuntaan ja he olivat ymmärtäväisiä tilanteeseen. Tällä hetkellä on ATP perunut kilpailunsa 13. heinäkuuta asti. Mikäli kiertue alkaisi heinäkuun puolessavälissä olisi Tampere Open ollut yksi ensimmäisistä kilpailuista.

– Järjestämisen epävarmuus on liian suuri ja mitä olen keskustellut eri ihmisten kanssa, niin en pidä todennäköisenä, että heinäkuussa pelattaisiin. Odotamme ATP:n puolelta uusia linjauksia, jotta pääsemme miettimään tarkemmin mahdollista siirtoa.

– Ylipäätään on ATP:n puolella nyt kova paine kiertueen suhteen, kun noin puolet Challengereista on peruttu ja puolet haluaa siirtoa myöhemmälle sekä tähän päälle itse ATP-kiertueen tilanne. Ei ole helppo yhtälö.

Tampere Openia on järjestetty miesten puolella jo vuodesta 1982 lähtien ja naisten turnausta on järjestetty vuodesta 2007. Tampere Open on maailman vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty Challenger-turnaus.

– Totta kai harmittaa perinteiden puolesta, tehdyn työn puolesta ja luonnollisesti tulee myös taloudellisia menetyksiä. Kuitenkaan tämä ei aiheuta epävarmuutta tulevaisuuden suhteen – luotamme suomalaiseen tennisyhteisöön ja sen tukeen kuten tähänkin asti, jatkoi Paloheimo.

TAMPERE JA TALI OPEN OVAT KESKUSTELLEET MAHDOLLISESTA YHTEISTYÖSTÄ

Yksi mahdollinen skenaario on, että Tampere Open ja marraskuussa Helsingissä järjestettävä Tali Open yhdistäisivät voimansa.

– Olemme olleet yhteyksissä Tali Openin kanssa ja väläytelleet ideaa yhteisestä kilpailusta Talissa. Mutta kuten sanottu, niin odotetaan ensiksi ATP:n linjauksia ja sitten olemme viisaampia tekemään päätöksiä, kertoo Paloheimo.

– Velin kanssa olemme tästä muutamat kerrat puhuneet ja ilomielin tekisimme turnauksen yhdessä jos tilanne siihen ajautuu, komppasi Tali Openin turnausjohtaja Pekka Mäkelä.

Lähde: Tennisliiton tiedote