Kiekonheiton hallitseva maailmanmestari Daniel Ståhl on uhkunut loistovirettä läpi kevättalven ja on innokas kilpailemaan Turun Paavo Nurmi Gamesissa, äitinsä entisessä kotikaupungissa.

– Urheilupuisto on yksi suosikkiareenoistani. Haluan kilpailla siellä ja heittää pitkälle. Samalla reissulla aion tietenkin käydä moikkaamassa mummia, pelata korttia ja syödä herkkuja, Ståhl suunnittelee.

Thomas Röhler on ollut Paavo Nurmi Gamesin vakiovieras jo vuosia. Tämän vuoden visiittiäkään hän ei halua jättää väliin.

– Nyt se on vielä enemmän toive kuin suunnitelma, mutta toivon todella, että voimme tulla Turkuun, Röhler sanoo omasta ja muiden kansainvälisten huippujen puolesta.

Koronaviruksen tuomien rajoitusten takia Röhler on saanut vasta hiljan erikoisluvan käyttää normaaleja harjoituspaikkojaan. Valmistautuminen kilpailukauteen on silti luistanut ongelmitta ja terveenä.

– Olen treenannut paljolti kotona. Lähikaupungissa on heittopaikka, jossa olen käynyt kahdesti viikossa. Siellä olen päässyt tekemään hyvää tekniikkatreeniä, Röhler sanoo.

Viime ja toissa kesänä Röhlerillä oli Turun tuomisina kakkossija, mutta Paavo Nurmen stadion pysyy yhtenä hänen lempiareenoistaan. Erityisesti mieluisan muistijäljen on jättänyt kesän 2016 mittelö, jossa Röhler heitti kahdesti yli 90 metriä: 91,28 ja 91,04.

– Turun kilpailu olisi minulle yksi kauden huipennuksista. Minä todella haluan tulla sinne. Täytyy vaan toivoa, että pääsen sitten takaisin Saksaan, Röhler veistelee matkustusrajoituksista.

Paavo Nurmi Gamesiin on nyt myynnissä tiukasti rajattu erä lippuja.

Lähde: Urheiluliitto