Hafþór Júlíus Björnsson yrittää rikkoa huomenna lauantaina maastavedon maailmanennätyksen ja kiskoa ylös 501 kiloa. Nykyinen ennätys on Eddie Hallin 500 kiloa.

Voimamiehen yritys tehdään miehen omalla salilla ja Björnssonin omilla painoilla. Hänen mukaan tapahtumassa noudatetaan samoja vaatimuksia kuin kilpailuissakin. Koronaviruksen vuoksi paikalla on kuitenkin alle 20 ihmistä ja tapahtuma näytetään suorana lähetyksenä netissä.

31-vuotias Björnsson painaa hurjat 202 kiloa ja hänellä on pituuttaa 206 senttiä. Hän voitti jokin aika sitten jo kolmannen kerran peräkkäin Maailman vahvin mies -tittelin.

Björnssonin mukaan 501-ennätyksen jälkeen hän ottaa tähtäimeen 520 kiloa. Samaa aikoo yrittää myös venäläinen voimamies Ivan Makarov, joka kirjoitti asiasta Intagramissa.

Makarov yritti nostaa 501 kiloa joulukuussa, mutta ME-yritys epäonnistui tuolloin.

– Kun yritin viimeksi 501, minulla oli vakavia terveysongelmia. Vain läheiseni tiesivät siitä, miten paha tilanne oli minulle. Tärkeintä on nyt pysyä tarpeeksi terveenä. Olen pirun hullu mies, joka menee päätyyn asti, Makarov kertoo.