”Ammattilaisena aivoni muuttuisivat muusiksi” – brittiyleisurheilija valmistautuu olympialaisiin tekemällä kahta työtä

© Kuva: Getty Images

Lukemattomille urheilijoille Tokion olympialaisten siirto vuodella eteenpäin merkitsi ainakin paperilla vain vuotta lisää kokopäiväistä valmistautumista kisoihin. Näin myös englantilaisella kuulantyöntäjällä Sophie McKinnalla, jolle olympialaisiin valmistautuminen on kuitenkin vain yksi kolmesta työstä.

25-vuotias McKinna on jo vuosia tehnyt töitä huippu-urheilun ohella, eikä vain yhtä työtä. Hän toimii sekä huostaanottoviranomaisena lastensuojeluasioissa että kunto-ohjaajana. Etenkään työ huostaanottoasioiden parissa ei aina ole helppoa.

– Menet töihin ja jokainen päivä on erilainen, ei koskaan tiedä mitä vastaan tulee, McKinna kertoi CNN Sportsille.

– Nautin todella työstäni ja se antaa minulle muuta ajattelemista kuin vain urheilu.

McKinna ei urheilijana kuitenkaan ole mikään harrastelija. Olympialaisten karsintarajan hän puhkaisi jo Dohan MM-kilpailuissa ja Ison-Britannian yleisurheiluliitto tarjosi hänelle vuodenvaihteessa lähes 20 000 euron stipendiä ja mahdollisuutta ryhtyä täysin ammattiurheilijaksi.

McKinna kieltäytyi kuitenkin kohteliaasti tarjouksesta ja samalla rahoista.

– Jos minusta tulisi ammattilaisurheilija, aivoni muuttuisivat muusiksi, sillä olisin liian lähellä sitä koko ajan. Urheilu olisi silloin ykkösasia joka päivä, enkä usko että tulisin tämän kanssa toimeen kovinkaan hyvin.

Olympialaisten siirto kirpaisi 12 vuotta tosissaan kuulantyöntöön panostanutta McKinnaakin, mutta hän ymmärtää syyt täysin.

– Urheilu on todella tärkeä asia elämässäni, mutta kun ihmiset menettävät henkensä tai rakkaitaan, se on paljon tärkeämpää kuin se, että minä työnnän kuulaa niin pitkälle kuin pystyn, McKinna sanoi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.