Pikajuoksuissa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Viljami Kaasalainen juoksi Jyväskylän Harju-cupin 300 metriä ennätykseensä 33,94. Tulos on Suomen kaikkien aikojen 13:s. Kaasalainen on siirtymässä 400 metrille ensi vuonna, mutta kuluvan kesän kilpailuissa päämatka on 200 metriä.

– Minulla on kestävyyttä tarpeeksi 200 metrille, mutta liian vähän 400 metrille. Ajattelin, että 300 metriä olisi nyt hyvä matka. 200 metriä tuli kovaa ja rennosti, mutta sitten hapot iskivät. Optimijuoksussa olisin juossut 200 metriä vähän rennommin, Kaasalainen arvioi.

– Nyt läksin kuitenkin liikkeelle idealla, että lähdetään kovaa ja katsotaan miten pitkälle jaksaa. Aikaan olen ihan tyytyväinen, vaikka ainahan se voisi parempi olla.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden aituri Elmo Lakka urakoi Harjun kentällä kolme kauden kotimaista kärkitulosta. Hän juoksi 20 minuutin sisään 110 metrin aidat 13,76 ja 100 metriä 10,67. Urakan hän päätti JKU:n 4×100 metrin viestiryhmässä Jesse Väyrynen, Lakka, Ilari Manninen ja Kaasalainen, joka toi kapulan maaliin ajassa 40,45.

– Alkukaudesta ei ole ollut liikaa kilpailuja, oli hyvä saada startteja. Ensimmäiset kunnon kilpailut ovat Espoossa 27. kesäkuuta ja sitten Jyväskylän GP heinäkuussa. Siihen mennessä treenikausi on jo saatu kunnolla päätökseen, Lakka sanoi.

– Treenit ovat menneet ihan jees. Kevään harjoittelu oli vähän tasapaksua tekemistä, mutta kisakunto alkaa löytyä. Tuo 110 metrin aitajuoksu oli minulta kautta aikojen paras yhden juoksun aitajuoksustartti. 100 metriäkin meni siihen päälle kelpo aikaan ja viestiaika oli vain viisi sadasosaa piirinennätyksestä, Lakka totesi.

Lähde: Urheiluliitto