Tähtipelaajilla vaikea valinta edessä – tennisturnaukset peräjälkeen ilman tuntumaa ja ranking voi pudota rajusti

© Kuva: Getty Images
HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Tenniksen ATP-turnaukset ovat tekemässä vahvasti paluuta heti alkusyksystä ja erilaisten siirtojen myötä kalenteri on käytännössä täynnä, kun turnauksia pelataan yksi toisensa jälkeen. Tämä asettaa huippupelaajat väkisinkin valinnan eteen ja seurauksena voi olla ATP-rankingin raju putoaminen yhdenkin turnauksen väliin jättämisen takia.

Entinen maailmanlistan ykkönen Andy Murray pitää tilannetta epäoikeudenmukaisena ja on esittänyt, että poikkeustilanteessa ATP-rankingiin laskettaisiin kahden edellisen vuoden pisteet yhden vuoden sijasta.

– Pelaajille ei ole turvallista lähteä välieristä tai finaalista – jopa puolivälieristä – New Yorkista ja pelata sitten heti tiistaina Madridissa korkeassa ilmanalassa massakentällä, kun pelaajat eivät ole pelanneet pitkään aikaan, Murray sanoi Sunday Expressille.

– Kukaan kärkipelaajista ei ole pelannut yhtään turnausta ennen ensimmäistä Grand Slamia [US Open]. Rankingit nykysysteemillä voivat mennä aika sekaisin.

Samoilla linjoilla ollaan ainakin Rafael Nadalin leirissä. Nadalin setä Toni Nadal, joka on aiemmin ollut hänen valmentajansakin, katsoo kalenterin olevan kohtuuton. Nadal ei hänen mukaansa tule pelaamaan peräjälkeen US Openia, Madridin turnausta ja Ranskan avoimia.

– Hän miettii mihin turnauksiin osallistuu. Ohjelma ei ole realistinen, etenkään vanhemmille pelaajille, jotka eivät pysty pelaamaan useita viikkoja peräjälkeen. Tämä on aika rumaa toimintaa ATP:lta, päätös on täysin vastaan sellaisia pelaajia kuin Rafa tai Novak Djokovic, Toni Nadal sanoi ESPN Deportesille.

Kärkinimistä Roger Federer on syksyn turnauksista joka tapauksessa sivussa toipuessaan leikkauksesta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!