Mike Tyson palaa kehään, mutta ketä vastaan? Vai palaako ”Rauta-Mike” häkkiin ottelemaan paljain nyrkein? Ja edelleen ketä vastaan. Jälkimmäistäkin vaihtoehtoa on vakavasti vilauteltu, mutta ajatus saa täyden tyrmäyksen nyrkkeilylegenda Bernard Hopkinsilta.

Hopkins ehti urallaan pitää hallussaan useamman liiton mestaruutta useammassa painoluokassa ja katsoo Tysonin paluuaikeita jopa hiukan huolissaan. Etenkin paljain nyrkein käytävä ottelu jotain toista saman ikäluokan legendaa vastaan olisi Hopkinsin mukaan sulaa hulluutta.

– Eihän se minusta ole kiinni, se on kiinni siitä läpäisevätkö he missään osavaltiossa lääkärintarkastusta. Missä he ottelevat? Dubaissa? He eivät voi otella täällä [USA:ssa], Hopkins sanoi IFL TV:lle.

– En jaksa uskoa, että he saisivat lisenssiä Yhdysvalloissa.

Hopkins muistutti, että paljain nyrkein käytävä ottelu on jotain ihan toista – raakaa peliä, jossa mennään kauas historiaan aina 1800-luvulle saakka. Hänen mukaansa kukaan järjissään oleva ei lähde moiseen, ellei ole todella pahassa rahapulassa.

– Paljain nyrkein? No, jos joku tarvitsee muutaman dollarin, niin minulla on hyväntekeväisyysjärjestö, jota kumpi tahansa kavereista voi hyödyntää. Heidän pitää kuitenkin allekirjoittaa kanssani paperi, jossa sitoutuvat olemaan nousematta takaisin siihen kehään.

– Jos puhutaan ottelusta paljain nyrkein, niin silloin joku on taloudellisesti todella pahassa k…ssa, Hopkins naulasi.