Therese Johaug ei ole tervetullut Tukholmaan juoksemaan – ”Anabolisista steroideista kiinnijääneet eivät kuulu kilpakentille”

© Kuva: Getty Images

Maastohiihdon kuningatar Therese Johaug parantaa vauhtiaan myös juoksuradalla jatkuvasti ja juoksi torstaina uuden ennätyksensä 10 000 metrillä. Tukholmaan ja elokuun yleisurheilun timanttiliigan DN-gaalaan Johaug ei ole kuitenkaan tervetullut kuin korkeintaan katsojana, jos sellaisenakaan.

Johaugin torstainen aika 31.40 alitti viime vuoden MM-kisarajan ja on tämän kauden maailmanlistan kärkiaika, mutta suhtautuminen Tukholman timanttiliigan osakilpailuun osallistumisen suhteen on lievästikin sanoen nuivaa.

Johaug on jäänyt kiinni dopingista, mutta kärsinyt kilpailukieltonsa jo hyvän aikaa sitten. Norjassa kilpailemisen suhteen ei nähdä millään muotoa ongelmaa ja tuskin isommin muuallakaan. Paitsi naapurimaassa.

– Emme voi ottaa kantaa siihen miten norjalaiset toimivat, mutta me olemme yleisesti sellaisia vastaan, jotka ovat olleet kilpailukiellossa anabolisten steroidien takia ja katsomme, että he eivät kuulu kilpakentille. Näemme sen huonon mainoksena lajillemme, Tukholman DN-gaalan kilpailujohtaja Jan Kowalski sanoi SVT Sportille.

– Hän on vapaa kilpailemaan ja on kärsinyt rangaistuksensa. Järjestäjänä voi kuitenkin valita millaisen imagon omalle kisalleen haluaa.