Upeaa! Suomalaisjuoksija pinkoi Euroopan tämän vuoden kärkiajan – ”Olen harjoitellut kovaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Johanna Peiponen Rovaniemen Lapista ja Laura Manninen Vantaan Kenttäurheilijat -58:sta avasivat kilpailukautensa helluntaina Vantaan Hiekkaharjussa mainioin tuloksin. Erityisluvalla ja erityisjärjestelyin mahdollistetun 10000 metrin kilpailun voitti Peiponen ajalla 34.09,22.

Peiposen tulos on Euroopan tämän vuoden kärkiaika. Edellistä piti hallussaan ruotsinsuomalainen Johanna Salminen, joka huhtikuussa Tukholmassa oli juossut 34.22,47.  Toiseksi sijoittunut Manninen rikkoi Vantaalla 45-vuotiaiden naisten Suomen ennätyksen ajalla 34.34,39. Hänen omissa nimissään ollut aiempi SE toissavuodelta oli 34.44,74.

Peiponen on naisten 10000 metrin juoksun hallitseva Suomen mestari ja Manninen maratonin hallitseva mestari. Peiposelta Vantaan juoksu sujui kovan harjoittelun lomassa. Kilpailua varten ei herkistelty.

– Eilen lepäsin, mutta muuten olen harjoitellut kovaa, Peiponen sanoi.

Soolona pyörivässä puuskatuulessa juostu kilpailu kertoi Peiposelle, että hän on jo nyt samassa iskussa kuin viime vuonna Kalevan kisoissa. Syyskesän pääkilpailuja Kalevan kisoja, maastojuoksun SM-kilpailuja ja puolimaratonin SM-kilpailuja ajatellen hän on hyvin aikataulussa.

– Minulla oli viime syksynä maastojuoksun EM-kilpailujen aikaan vaivoja, joka toi taukoa harjoitteluun. Tammikuusta lähtien olen sitten pystynyt harjoittelemaan kovaa, Peiponen sanoi.

– Syksyn puolimaratonilla on tavoitteena EM-raja 1.15.00.

Lähde: Urheiluliitto